30 let hudby na Národní. Pražské Rock Café oslaví jubileum bídným okolnostem navzdory  

Vydáno 06.01.2021 | autor: redakce

Aktuální situace opulentním oslavám zrovna nenahrává, některá jubilea ale přejít nelze. V pondělí 11. ledna 2021 uplyne přesně 30 let od otevření klubu, který se stal hudebně kulturním středobodem pražského centra. První akce se na adrese Národní 116 odehrály už v roce 1990, oficiálně a pod současným názvem ale začal fungovat až o rok později.

30 let hudby na Národní. Pražské Rock Café oslaví jubileum bídným okolnostem navzdory   30 let hudby na Národní. Pražské Rock Café oslaví jubileum bídným okolnostem navzdory  

Za běžného provozu se v Rock Café odehraje zhruba 20 koncertů, 12 divadelních představení a několik debat za měsíc. Nic z toho ale není v tuto chvíli možné, proto se oslavy jubilea ponesou v netradičním duchu.

Klub Rock Café oslavil své poslední narozeniny před třicítkou, hráli Prago Union i Brass Avenue

V pondělí 11. ledna uplyne přesně 30 let od oficiálního otevření klubu a tým Rock Café na tento den připravil alespoň speciální narozeninové okénko. To bude otevřené od 16.00 do 20.00 a za pípu se postaví majitelé nebo bývalí i současní produkční, kteří kromě piva s sebou rádi připraví třeba horkou čokoládu nebo kávu. Návštěvníci budou mít také možnost zanechat klubu vzkaz přímo na místě, a to ve formě psané nebo mluvené.

Kromě zmíněného okénka chystá Rock Café také rozhovory s několika desítkami lidí, kteří klubem během 30 let prošli a zanechali v něm svou stopu. Chybět nebude ani nový narozeninový merchandise nebo různé historické fotografie a zajímavosti, to vše se bude produkce Rock Café postupně zveřejňovat na sociálních svých sítích.

Narozeniny Rock Café: Hráli Timudej i Pio Squad, hosty talk show byli Matěj Ruppert nebo Jindřich Šídlo

Rock Café za svou třicetiletou historii zažilo spoustu skvělých let, pamatuje ale také několik složitějších momentů. Klub musel projít několika rekonstrukcemi, na nějakou dobu byl dokonce zcela uzavřený. Vždy se ale ikonický pražský klub mohl opřít o své fanoušky, například v roce 2009 se jich na podporu Rock Café sešlo na Národní třídě na 5000. Právě proto připravil produkční tým oslavy 30 let i v době, kdy kulturní život hybernuje. Všichni kolem Rock Café ale především pevně věří, že jubileum brzy oslaví s návštěvníky i v hudebním a divadelním sále.

TZ, foto: Lukáš Matoušek, archiv Rock Café
Témata: Rock Café, Národní třída

zavřít