LIVE: Mydy Rabycad a Marimba Live Drums popřáli Rock Café k narozeninám

Vydáno 08.01.2017 | autor: Hana Bukáčková

Pražský klub Rock Café zahájil další sezónu a mezi prvními akcemi roku nemůže chybět tradiční narozeninová oslava. K šestadvacetinám pogratulovali světaznalí Mydy Rabycad a také Marimba Live Drums. 

LIVE: Mydy Rabycad a Marimba Live Drums popřáli Rock Café k narozeninám Mydy Rabycad a Marimba Live Drums popřáli Rock Café k narozeninám. Foto: Marek Holoubek


MYDY RABYCAD + MARIMBA LIVE DRUMS
ROCK CAFÉ
7. 1. 2017

Po loňské oslavě pětadvaceti let, která se nesla převážně v rockovém duchu díky divokým Hentai Corporation a Vypsané fixe, přesedlal známý pražský klub v podstatě na elektro vlnu. Vsadil na dva černé koně naší scény a neprohloupil.

Rock Café slavilo 25 let. Hráli Hentai Corporation, Vypsaná Fixa a další

NOVÝ ÚKAZ MARIMBA LIVE DRUMS

Příjemným překvapením byli hned první vystupující v podobě tří mladých schopných bubeníků - Marimba Live Drums. Byla to energická smršť, která se přihnala do klubu v mrazivém, sněhem zavátém večeru, a rozproudila to správné narozeninové šílenství, které vygradovalo s Mydy Rabycad. Na to, že formace funguje 12 let, se jí zatím nedostalo tolik pozornosti, což je škoda. Má co nabídnout.

Jedná se o projekt, který tu nemá moc obdoby, dokonalý mix drum'n'bassu, hip hopu, elektra. Chvílemi to bylo na pódiu tak trochu "škatulata, hejbejte se", bubeníci měnili svá místa za jednotlivými bicími soupravami jako své ponožky. Sázka na neokoukanou tvář se vyplatila. Přítomné zaujala a snad i nadchla - a to si kluci bohatě vystačili bez zpívaného textu. Velmi zajímavý úkaz na hudební scéně.

FOTOREPORT: Narozeniny Rock Café slavili fanoušci spolu s Mydy Rabycad a Marimba Live Drums

DIVOKÝ VEČÍREK MYDY RABYCAD

Co načali Marima Live Drums, to dotáhli do úspěšného konce právě Mydy Rabycad, kteří se vrátili nedávno z berlínského studia, kde nahrávali nové kousky. Ty si ještě nechali v sejfu ukryté a odtajní je až za pár týdnů. Během devadesátiminutové elektro-swingové show to neskutečně rozjeli. Žofka po celou dobu skotačila a klobouk dolů za to, že bravurně odzpívala celý set, aniž by se nějak viditelně zadýchala. Její živočišnost a extravagance je velkým tahákem a doménou této kapely. Naprostá femme fatale.

vložte odkaz, text nemažte

Umí si udělat legraci i sama ze sebe a být spontánní, jak to ukázala např. před písní Blind, když si vzala nejbližší balónek a "srkla" si trochu hélia. Postarala se tak o vtipný začátek songu. Naštěstí energie z nich nevyprchala tak rychle jako zmíněné hélium, ale snad i postupně gradovala. Paradoxem je, že i když Mydy hráli snad už po celém světě, včetně světových festivalů, do Rock Café zavítali prvně. A rockový klub je přijal s otevřenou náručí.

Tým Rock Café interview: Stojíme si za tím, co děláme, u nás se budete cítit jako doma

Oslava vstupu do další sezóny tak proběhla pompézně. Večer se obešel bez zbytečných proslovů od gratulantů, dortů a konfet, slavilo se především kvalitní hudbou v podání zajímavých neokoukaných českých interpretů.

Text a video: Hana Bukáčková, foto: Marek Holoubek

Témata: Mydy Rabycad, Žofie Dařbujánová, Marimba Live Drums, Rock Café, narozeniny

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít