VIDEOROZHOVOR: Mydy Rabycad je všechno a nic

Vydáno 02.01.2019 | autor: Jarda Hudec

Po nabitém uplynulém roce bude o Mydy Rabycad slyšet také v roce 2019. Kapela chystá nové album, které pokřtí na velkolepém koncertě 22. listopadu v pražském Foru Karlín. Ještě předtím se předvede návštěvníkům vyhlášení ankety Žebřík 8. března v Plzni. 

VIDEOROZHOVOR: Mydy Rabycad je všechno a nic VIDEOROZHOVOR: Mydy Rabycad je všechno a nic

"Desku pokřtíme co nejvelkolepěji to půjde," slibuje v rozhovoru zpěvačka Žofie Dařbujánová. Nové písně začíná skupina připravovat hned se startem nového roku. "Už během léta jsme napsali dost věcí, dávali jsme si jamovací sessiony, z čehož vzešly super nápady," dodává Nèro Scartch. 

Mydy Rabycad v Praze rozhazovali energii na všechny strany. Pokřtili i živák z Colours Of Ostrava

Také v roce 2018 objeli Mydy Rabycad se svými vystoupeními řadu zahraničních zemí. Největší zážitky si podle Dařbujánové přivezli z druhé návštěvy USA na přelomu dubna a května. "Uvědomili jsme si tam, že je pro českou kapelu opravdu možné vyjet do světa a uspět tam," říká. "Hráli jsme v Louisianě dva dny po sobě v hlavních časech na hlavních stageích pro deset tisíc lidí," dodává.

Také na příští rok se kapela chystá vyrazit na koncerty do zahraničí. "Místa ještě nemůžeme zveřejnit, ale na našich sociálních sítích o tom budeme informovat. Vypadá to zajímavě i s návštěvou dalších kontinentů," slibuje Mikuláš Pejcha. 

Mydy Rabycad jsou úřadujícími vítězi ankety Žebřík, kam se 8. března vrátí jako jedni z vystupujících. Foto: Petr Tibi

Na podzim formace absolvovala první část turné What Is Mydy Rabycad?, které bude pokračovat na jaře. Na otázku, co název skutečně znamená, odpovídá frontwoman tajemně: "Mydy Rabycad je všechno a nic."

VŠE O VYHLÁŠENÍ ANKETY ŽEBŘÍK, KDE MYDY RABYCAD VYSTOUPÍ 

Vyšel také záznam vystoupení z festivalu Colours of Ostrava, pod jednoduchým názvem Live In Colours. V závěru roku navíc zpěvačka Žofie Dařbujánová pod pseudonymem Zofie Dares přišla se sólovým debutem High On Being, to ovšem v době pořizování rozhovoru ještě nebylo známo.

Už 8. března budou Mydy Rabycad  jako úřadující Skupina roku k vidění a slyšení v Plzni na vyhlášení ankety Žebřík. Dále vystoupí Divokej Bill, Tomáš Klus, Vladimír Mišík a Gaia Mesiah. Moderování se zhostí Jakub Kohák a Iva Pazderková.

rozhovor: Jarda Hudec, video: Karel Holubička, foto: Marek Holoubek (rozhovor), Petr Tibi, Čestmír Jíra

Témata: Mydy Rabycad, Žebřík, Forum Karlín

zavřít