Beseda u Bigbítu slaví 25 let, domácí nezávislou scénu doplní Anna Von Hausswolff nebo K-X-P

Vydáno 31.07.2017 | autor: redakce

Jubilejní 25. ročník multižánrové akce Beseda u Bigbítu, která se uskuteční 4. - 5. srpna v Tasově u Veselí nad Moravou, bude opět ve znamení toho nejlepšího z aktuální nezávislé česko-slovenské scény, Polska a Maďarska. Dorazí ale také zajímaví zahraniční hosté.

Beseda u Bigbítu slaví 25 let, domácí nezávislou scénu doplní Anna Von Hausswolff nebo K-X-P Beseda u Bigbítu slaví 25 let, domácí nezávislou scénu doplní Anna Von Hausswolff nebo K-X-P

Ze Švédska dorazí do Tasova Anna Von Hausswolff. Křehká zpěvačka a multiinstrumentalistka, která kombinuje dronemetalové plochy a postrockové kolébání, zaujala i Michaela Giru, jenž ji pozval jako hosta na turné svých Swans.

FOTOREPORT: Anna Von Hausswolff přivezla do Akropole novou desku i své oslavné varhany

Ze zámoří se pak objeví na letošní Besedě projekt chicagského hudebníka J. R. Robinsona Wrekmeister Harmonies, oscilující na hraně metalu, klasiky a noisu. "Anna von Hausswolff patří dle ohlasů i naší osobní zkušenosti k nejzajímavějším koncertním evropským tahákům a v projektu Wrekmeister Harmonies najdeme členy slavných Godspeed You! Black Emperor. V obou případech půjde o mimořádný koncertní zážitek," dodává k zahraničním headlinerům dramaturgyně Besedy Kateřina Janotová.

Další zahraniční hvězdou jsou finští K-X-P. Jejich temná fúze krautrocku, techna a metalu v kombinaci s magickou vizualitou jejich koncertů K-X-P slibuje mimořádný zážitek. "K-X-P jsme viděli loni naživo na slovenské Pohodě, kde se jejich koncert stal jedním z vrcholů festivalu. Událostí se koncert K-X-P stal nejen pro trenčínské návštěvníky, ale velmi pochvalně o koncertu hovořili také samotní pořadatelé Pohody. Máme velkou radost, že se nám K-X-P povedlo dovézt k nám do Tasova," uvádí za festival Pavel Uretšlégr. 

vložte odkaz, text nemažte

Dlouhodobou koncepcí dramaturgie festivalu je ovšem reflektovat aktuální podobu česko-slovenské nezávislé scény. "Přivážet to aktuální a zajímavé z Čech nebo Slovenska k nám do Tasova chápeme jako hlavní poslání Besedy. Na nezávislých scénách obou republik najdeme každoročně řadu zajímavých projektů napříč všemi žánry, o kterých by se podle našeho názoru měla dozvědět širší veřejnost," vysvětluje Kateřina Janotová.

Z domácí scény vystoupí Midi Lidi, Priessnitz, Katarzia, Role, dné, Lazer Viking a mnoho dalších. 

Témata: Beseda u Bigbítu, Anna Von Hausswolff, Wrekmeister Harmonies, K-X-P, Midi Lidi, Priessnitz, Katarzia, Role, dné, Lazer Viking, festivaly

zavřít