BIZÁR TÝDNE: Členové ABBA se vrací na pódia, ale pouze digitálně. Lístek stojí až jedenáct tisíc korun

Vydáno 08.09.2021 | autor: Andrea Štipčáková

ABBA patří nejúspěšnější skupiny všech dob. V roce 1982 si její členové rozhodli dát si pauzu, která má ale nyní skončit. Kapela chystá nové album Voyage a vrátí se také na koncertní pódia. Jenže jinak, než si její fanoušci zřejmě představovali. Na stagi totiž nebudou stát Agnetha Björn, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad a Björn Ulvaeu, ale pouze jejich digitální verze. A lístek nepatří mezi nejlevnější.

BIZÁR TÝDNE: Členové ABBA se vrací na pódia, ale pouze digitálně. Lístek stojí až jedenáct tisíc korun BIZÁR TÝDNE: Členové ABBA se vrací na pódia, ale pouze digitálně. Lístek stojí až jedenáct tisíc korun

Kvůli koncertu nechala ABBA vystavět v Londýně svou vlastní arénu. Show bude jedinečná v tom, že na pódiu nebudou stát přímo členové slavné formace, ale pouze jejich digitální verze. Ty vznikaly měsíce za pomoci techniky snímání pohybu, podílelo se na nich celkem 850 členů týmu Industrial Light & Magic. Lístky na koncert si lidé mohou koupit v přepočtu od přibližně tisíce do jedenácti tisíc korun. V dražší variantě by mělo být zahrnuto také ubytování.

TOP 7 kapel, které v Česku nikdy nehrály a už ani nezahrají: Beatles, ABBA, Nirvana a další

"Je těžké říci, co mě na tomto projektu nejvíce bavilo. Jestli je to vytváření koncertu společně se všemi nebo to, že jsme mohli být spolu po čtyřiceti letech zase ve studiu. Myslím, že slyšet znovu zpívat Fridu a Agnethu je těžké něčím překonat. Když přijdete do arény, budete mít všechny čtyři společně s naprosto dokonalou desetičlennou kapelou. A i když ne v lidském těle, budeme díky práci kreativního týmu a ILM právě tam s vámi," uvedl Benny Andersson.

Moderní aréna vystavěná přímo pro účely koncertu bude mít kapacitu tři tisíce osob. Nacházet se bude v olympijském parku Queen Elizabeth. Předběžná registrace ke koupi odstartovala už 2. září, od 7. září jsou pak vstupenky v předprodeji.

Ačkoliv koncert proběhne až 27. května 2022, už za dva měsíce si fanoušci ABBY budou moci poslechnout její novou desku. Jmenovat se bude Voyage a kapela ji nahrála ve studiu Riksmixningsverket. Formace už má dokonce hotový videoklip k singlu  I Still Have Faith In You. "Ty dvě jsou tak úžasné zpěvačky. Totálně mě dostalo, jak ty písně přednesly. Jsou to opravdové hudebnice, naprosto nezaujaté kouzlem popových hvězd, a přitom se skvěle baví svou kreativitou v nahrávacím studiu. Projekt Voyage do nás vložil nový život více než jedním způsobem," nechala se slyšet Agnetha Björn.

Text: Andrea Štipčáková, foto: Baillie Walsh
Témata: ABBA, Agnetha Björn, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, Björn Ulvaeu

zavřít