BSP slaví na turné 25 let od debutové desky. Kapela připravuje i nový singl

Vydáno 09.11.2018 | autor: redakce

Skupina BSP ve složení Ota Balage, Kamil Střihavka a Michal Pavlíček, která má na kontě hity jako Země vzdálená nebo Holka čapni draka, slaví 25 let od vydání své první desky. V létě zahrála na dvaceti festivalech, včetně Létofestu, Votvíráku nebo Jamrocku. Na podzim zavítá se svým turné do Brna, Ostravy, Plzně, Jablonce a Písku.

BSP slaví na turné 25 let od debutové desky. Kapela připravuje i nový singl BSP slaví na turné 25 let od debutové desky. Kapela připravuje i nový singl

První album textované v angličtině a vrcholící singlem I Don't Know (At An Impasse) vyšlo v roce 1993. Rok poté (1994) toto hvězdné trio přišlo s druhým albem v češtině - obsahovalo písně jako Holka čapni draka, Líbám tě černou, Chaos a také nejznámější Zemi vzdálenou. Písním BSP dominuje nezaměnitelný vokál Kamila Střihavky, dravé kytarové riffy a sóla Michala Pavlíčka a baladické popové klávesy Oty Baláže.

Létofest pokračuje v Plzni: První den odráželi nápor deště Chinaski, Mig 21 i BSP

Po úspěšné letní části letošního výročního turné, složené z dvaceti koncertů, následuje listopadová série vystoupení, jejíž termíny naleznete níže. Předkapelou BSP tentokrát bude mladá rocková kapela Nevereasy.

"Chtěli bychom toto výročí oslavit na rockových pódiích a se svými fanoušky," říká Kamil Střihavka. Kromě vzpomínání na "starý fláky" chystá kapela do budoucna i nový singl, který může odstartovat novou éru její existence. Michal Pavlíček k tomu dodává: "I když dvakrát do stejné řeky nevstoupíš, pokusím se napsat Kamilovi druhou Zemi vzdálenou."



"O dalších podrobnostech budeme již brzy informovat na svých webových stránkách a na Facebooku,"
říká Michal Pavlíček ml. ze zastupující agentury Rocking Booking.

Termíny turné:
15. 11. Brno – Semilasso
22.11. Plzeň – KD Šeříková
24.11. Jablonec – Woko
27.11. Ostrava – Garage
29.11. KD Písek

tz, jm

Témata: BSP, Michal Pavlíček, Kamil Střihavka

zavřít