České srdce bije už 30 let. Výročí oslaví v Lucerna Music Baru, kde pokřtí novou verzi písně Srdce z Avalonu

Vydáno 28.09.2019 | autor: redakce

V pražském Lucerna Music Baru pokřtí České srdce novou verzi písně Srdce z Avalonu. Současně zde v pondělí 30. září oslaví 30 let své existence.

České srdce bije už 30 let. Výročí oslaví v Lucerna Music Baru, kde pokřtí novou verzi písně Srdce z Avalonu České srdce bije už 30 let. Výročí oslaví v Lucerna Music Baru, kde pokřtí novou verzi písně Srdce z Avalonu

Skupina České srdce vznikla v roce 1989 a dodnes vydala sedm alb. Mezi její nejznámější písně patří Srdce z Avalonu nebo Bosou nohou žárem, duet s Lucií Bílou.

VIDEOPREMIÉRA: České srdce bije V korunách stromů

K výročí kapela vydává novou verzi skladby Srdce z Avalonu. Hostuje v ní pianista Derek Nakamoto, hudebník, jenž spolupracoval s umělci jako Michael Jackson, Whitney Houston, New Order, Michael Bolton a další. Svůj part nahrával v České republice ve studiu Svárov u Unhoště. 

Skupina České srdce odehrála v zahraníčí kolem tří set koncertů, hlavně ve francouzské Bretani, kde měla pro svou kombinaci keltské a rockové hudby s velmi spontánním projevem velký úspěch. Obdržela tam například cenu za originalitu na festivalu v Quimper.

Za sebou má spolupráci s Alanem Stivellem, pravděpodobně největší legendou keltské hudby, se kterým v té době odehrála kolem šedesáti koncertů v západní Evropě. Asi největší na Stade de France 15. března 2003, pro sto tisíc návštěvníků.

Zatím poslední aktivitou Českého srdce bylo vydání alba Noční motýl a singlu C'est la vie ve francouzštině. Song Srdce z Avalonu vychází k výročnímu koncertu, který se uskuteční 30. září v Lucerna Music Baru v Praze.

tz, jm

Témata: České srdce, Srdce z Avalonu, Lucerna Music Bar

zavřít