Ďábel je už v nebi. Zemřel Vladimír Klčo, kytarista kapely Zenit

Vydáno 04.10.2023 | autor: iREPORT

V neděli 1. října podlehl vážné nemoci Vladimír Klčo, kytarista kapely Zenit. O úmrtí „Ďábla“, jak mu bylo přezdíváno, informoval na sociálních sítích syn Lukáš. Kromě hudby se Klčo věnoval také fotografování.

Ďábel je už v nebi. Zemřel Vladimír Klčo, kytarista kapely Zenit Ďábel je už v nebi. Zemřel Vladimír Klčo, kytarista kapely Zenit

„Ďábel už je v nebi,“ oznámil Lukáš Klčo na sociálních sítích smrt svého otce Vladimíra. „Tahle tvoje poetická přezdívka vznikla ještě, když jsi byl zřejmě puberťák, a to díky tvému chemickému nadání používanému v praxi. Na první pohled tichý člověk, ale s výjimečným a inteligentním smyslem pro humor. Byl jsi pro rodinu všem, nejen manželem, otcem a dědou, ale i motivátorem, vizionářem, učitelem, skromným a pokorným šéfem firmy, která oslavuje tento rok třicet let od založení,“ napsal.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

„Doma jsi byl nenahraditelný. Ať už jako zahradník, šikovný kutil, který co chytil, to fungovalo. Byl jsi také psycholog, který znal odpověď na každou otázku,“ zavzpomínal Klčo na svého otce, který podlehl zákeřné nemoci. „Hrdinky jsi jí odolával dlouhé roky. Bohužel si ale i tak silná osobnost tělem i duchem potřebuje oddychnout a vydat se na další cestu, ale už na druhém světě.“

Klčo hrával v kapele Zenit, která byla známá v osmdesátých letech. Vznikla v roce 1977 v Pate a Klčo byl jejím stálým členem. Kromě hry na kytaru také zpíval. Z písní, které Zenit vydal, jsou známé Milujem, Pigi čaj, Ver mi nebo Keď ťa nechá dievča.

red, foto: Serediedske novinky
Témata: Vladimír Klčo, Zenit, Ďábel, smrt

zavřít