Daniel Landa zrušil turné, má strach o bezpečnost. Už 7 let v utajení bojuje proti teroristům

Vydáno 30.11.2015 | autor: redakce

Daniel Landa uspořádal tiskovou konferenci, na které novináře šokoval smrští nových informací. Pro fanoušky je zásadní ta, že jeho velké turné plánované na příští rok, se ruší z bezpečnostních důvodů. "Z kompetentních míst jsem dostal jasné doporučení, že jestli odhalím tuto kartu a zprůhledním kódovou řeč, změní se radikálně bezpečnostní situace kolem mojí osoby," prohlásil zpěvák. 

Daniel Landa zrušil turné, má strach o bezpečnost. Už 7 let v utajení bojuje proti teroristům Daniel Landa na Velekoncertě v pražských Letňanech. Foto: Patrik Bouzek

Landa podotýká, že završil první etapu svého sedmiletého projektu s krycím názvem Žito. Vše prý začalo v roce 2009 v Afghánistánu. "Seznámili mě s problematikou islámského terorismu, se kterým byli, a nadále jsou, ve válce, a v rámci tohoto tématu mě varovali před obrovským nebezpečím ze strany těchto extremistů a jejich spojenců, které se blíží na Evropu. Dále mne vyzvali, abych se k tomuto boji aktivně připojil, stejně jako mi nabídli velmi silnou pozici v jejich řadách. Podotýkám, že se jednalo o celosvětovou síť lidí, kteří byli a nadále jsou ve skutečné válce s islámským extremismem," šokoval hudebník.

RECENZE: Daniel Landa na albu Žito vlastenecky vyučuje dějepis

Součástí jeho projektu prý byl i proslov na České slavíku 2012, po němž mělo proniknout na veřejnost, že se Landa zbláznil. "Pod rouškou tohoto cirkusu dále probíhaly složité přípravy největšího utajovaného projektu na horké válečné půdě. K přísnému utajení této mise neuvěřitelně přispěla kódová řeč kouzelníka Žita. Jedni byli Elfové, druzí jejich králové, Mordor, vlci, tygři a medvěd, dále se objevovali i draci a přestože se dva nebo více lidí bavilo o konkrétních věcech, nikdo do poslední chvíle nerozuměl ani slovo," pokračuje Landa, který akci označuje za "kouřovou clonu".

Zpěvák popisuje svou misi až do současnosti, kdy se chce "s přáteli postavit všemi občanskými prostředky proti rozhodnutí Evropské komise o hysterické regulaci zbrojního zákona, který může Čechy v době rostoucích rizik zbavit svobodného práva hájit své domovy". Jeho nadcházející turné, ohlášené na příští rok, ale neproběhne, neboť dostal doporučení z kompetentních míst. Prý se jeho oznámením radikálně mění bezpečnostní situaci kolem jeho osoby.

Celé vyjádření najdete zde.

Facebook Daniela Landy, jm, foto: Patrik Bouzek

zavřít