Druhá série Ikon Kamila Střihavky míří na televizní obrazovky

Vydáno 05.01.2023 | autor: redakce

Česká televize uvede pokračování úspěšného hudebního cyklu Ikony Kamila Střihavky II., který představí výjimečné osobnosti všech žánrů od popu, funky, rocku až po blues či heavy metal. V každém díle představí rocker Kamil Střihavka jednu osobnost, se kterou ho pojí přátelství a společné hudební zážitky.

Druhá série Ikon Kamila Střihavky míří na televizní obrazovky Druhá série Ikon Kamila Střihavky míří na televizní obrazovky

Pořad Ikony Kamila Střihavky diváky v úvodní pasáži v sestřihu archivních materiálů seznámí s milníky hudební osobnosti a následně divákům nabídne pohled do zákulisí jejího života. Dostanou možnost navštívit hudební ikony v jejich domácím prostředí, prohlédnout si pracovny, sbírky hudebních nástrojů nebo studia, kde muzikanti tvoří a nahrávají.

ROZHOVOR | Kamil Střihavka: V Ikonách jsem chtěl vzdát našim hostům respekt tím, že budu maximálně připravený

Díky přátelství s Kamilem Střihavkou dojde často k velice intimní zpovědi a dialogu, který může i skalní fanoušky překvapit. Samozřejmě nebude chybět ani kvalitní hudba. ,,Překvapila mě hlavně nenucenost a upřímná lidskost všech osobností, se kterými jsme naši první sérii natáčeli. To, že si nás v drtivé většině pustili do svých privátních domovů a soukromí, bylo prostě skvělé, protože jakýkoliv náznak bulvárního přístupu byl ve spojení s mou přítomností absolutním tabu...," říká Kamil Střihavka.

Nový, desetidílný dokumentární cyklus Ikony Kamila Střihavky, startuje 6.1. 2023 na programu ČT ART (Vždy v pátek ve 20:15).

Hosté:

Ota Balage (BSP), Bára Basiková (Stromboli), Tomáš Hajíček (Krucipusk), Vlasta Redl (Vlasta Redl a Kapela), Ladislav Křížek (Citron/Kreyson), Jan a Matěj Homolovi (Wohnout), Miloš Meier (Dymytry), Lucie Bílá, Klaudius Kryšpín (Stromboli/Pražský Výběr), Lenka Dusilová (Lenka Dusilová Band).

TZ, foto: Ikony Kamila Střihavky
Témata: Kamil Střihavka, Ikony Kamila Střihavky, dokument

zavřít