Kamil Střihavka uvede nový hudební dokumentární cyklus, přivítá v něm výjimečné osobnosti všech žánrů

Vydáno 30.12.2021 | autor: redakce

Nový cyklus Hudební ikony Kamila Střihavky představí výjimečné osobnosti všech žánrů od popu, funky, rocku až po blues či heavy metal. V každém díle uvede rocker jednu hudební osobnost, se kterou ho pojí přátelství a společné zážitky. Jeho prvním hostem bude Petr Janda.

Kamil Střihavka uvede nový hudební dokumentární cyklus, přivítá v něm výjimečné osobnosti všech žánrů Kamil Střihavka uvede nový hudební dokumentární cyklus, přivítá v něm výjimečné osobnosti všech žánrů

V úvodní pasáži v sestřihu archivních materiálů seznámí Střihavka diváka s milníky hudební osobnosti a následně mu nabídne pohled do zákulisí jejího života. Fanoušci tak dostanou možnost navštívit hudební ikony v jejich domácím prostředí, prohlédnout si pracovny, sbírky hudebních nástrojů nebo studia, kde muzikanti tvoří a nahrávají.

Festival Krásný ztráty se druhý den potýkal s počasím, na pódiu se střídali Visací zámek nebo Kamil Střihavka

Díky přátelství s Kamilem Střihavkou dojde často k velice intimní zpovědi a dialogu, který může i skalní fanoušky překvapit. Samozřejmě nebude chybět ani kvalitní hudba. ,,Překvapila mě hlavně nenucenost a upřímná lidskost všech osobností, se kterými jsme naši první sérii natáčeli. To, že si nás v drtivé většině pustili do svých privátních domovů a soukromí, bylo prostě skvělé, protože jakýkoliv náznak bulvárního přístupu byl ve spojení s mou přítomností absolutním tabu... " říká Kamil Střihavka.

Desetidílný dokumentární cyklus uvede ČT Art poprvé 7. ledna 2022 ve 20:15, následně ho budou moci diváci sledovat každý pátek. Prvním hostem Střihavky bude frontman Olympiku Petr Janda, poté se diváci mohou těšit na Radka Pastrňáka (Buty), Milana Špalka (Kabát), Lou Fanánka Hagena (Tři sestry), Michaela Kocába (Pražský Výběr), Dana Bártu (Illustratosphere, J.A.R.), Aleše Brichtu (ex Arakain, AB Band), Michala Pavlíčka (Stromboli, B.S.P. a Pražský Výběr) a Romana Holého (Monkey Business, J.A.R.).

TZ, foto: archiv Kamila Střihavky
Témata: Kamil Střihavka, dokument, Česká televize, Petr Janda, Radek Pastrňák, Milan Špalek, Lou Fanánek Hagen, Michael Kocáb, Dan Bárta, Aleš Brichta, Michal Pavlíček, Roman Holý

zavřít