Drum'n'bassový mág Friction přijede do Prahy. Slibuje strhující show

Vydáno 05.02.2019 | autor: Nicola Bernard

Ed Keely alias Friction patří k nejzanícenějším a technicky nejzdatnějším DJům drum'n'bassové scény. Na svědomí má nejednu hymnu tohoto žánru a za sebou více než šest let moderování vlastní show na BBC Radio 1. O mnoho déle stojí v čele labelu Shogun Audio, ke kterému později přidal i Elevate a Maraki Records. V pražské Roxy vystoupí 1. března. 

Drum'n'bassový mág Friction přijede do Prahy. Slibuje strhující show Drum'n'bassový mág Friction přijede do Prahy. Přiveze strhující show!

Běžně pendluje mezi Londýnem, L.A., Tokiem a Sydney, hraní na festivalech jako Glastonbury je samozřejmostí. Proto není divu, že byl již v roce 2011 uveden v rámci D&B Arena Awards do Síně slávy. S takovou historií je překvapující, že na jeho debutové album Connections museli fanoušci čekat až do minulého roku. Nejen z něj se bude skládat jeho set na čtyři decky už na začátku března v Roxy.

Držitel Grammy Alex Metric, který spolupracoval s Black Eyed Peas i Daft Punk, zavítá do Roxy

Releasy na Hospital Records nebo Metalheadz potvrzují Edovu verzatilitu. K tomu přidejme nespočet remixů pro Childishe Gambina, Exampla a nebo poslední hit remix Fatboye Slima, se kterým se dostal na přední pozice tanečních hitparád a kruh všestranného umělce se uzavírá.

Se zmíněným labelem Shogun Audio má na svědomí nastartování kariéry mnoha dnes již slavných a úspěšných producentů, jako jsou SpectraSoul, Rockwell nebo Alix Perez. Svoje výsadní postavení na poli zlomeného beatu si tedy Friction zaslouží více než dost.

Text: Nicola Bernard, tz

Téma: Friction, d'n'b, drum'n'bass

zavřít