BLOG: Them Darned Teenagers vzpomínají na turné po USA (II.)

Vydáno 29.06.2018 | autor: redakce

Druhé americké turné pražských DJů a producentů Them Darned Teenagers přineslo spoustu zajímavých zážitků. O těch z prvních dvou zastávek nám už povyprávěli v první části blogu, nyní je na řadě druhý díl. V něm nám přiblíží Porn'n'Chicken party v Chicagu a Concrete Jungle v rotterdamském Rottown, po kterých následovalo tradiční zakončení v pražském Chapeau Rouge, kde jsou rezidentní DJs. 

BLOG: Them Darned Teenagers vzpomínají na turné po USA (II.) BLOG: Them Darned Teenagers vzpomínají na turné po USA (II.)

 

Zastávka třetí – Chicago

Party s názvem Porn'n'Chicken se odehrávají v Chicagu každé pondělí s železnou pravidelností již skoro deset let. Jak název napovídá, pouští se při nich erotické filmy a podávají smažená kuřata. Je to taková pondělní mecca bass music, kde si zahrála snad všechna hlavní jména z dubsptep / trapové scény. Co si budeme povídat, je to pro nás dobrý ice breaker, protože pokaždé, když jsme v Praze hráli s nějakým větším jménem, např Getter, Datsik, Barely Alive, stačilo říct: "Hej znáte Porn'n'Chicken?" a všichni hned věděli.

BLOG: Them Darned Teenagers vzpomínají na turné po USA (I.)

Přibližně před rokem se tahle party přesunula z Evil Olive do klubu The Mid, který má skvělé jméno a podle podepsaných plakátů v backstage si v něm zahrála snad všechna velká jména elektronické hudby. Byl to skvělý zážitek, potkat zase celou partu okolo tohoto mejdanu i spoustu nových tváři. Tématikou našeho večeru byli avengers, a tak asi ani nemusíme zmiňovat, co běželo na LED stěnách za námi. Skvěle jsme si zahráli, a přesto, že to byl hodně tvrdý set, lidé na něj skvěle reagovali. Přeci jen nám bylo řečeno, že Chicago teď miluje heavy bass music víc než kdykoliv předtím. Škoda že jsme museli odejít skoro hned po našem setu, protože atmosféra byla skvělá. Nás ale čekala druhý den ráno cesta zpátky na hranice New Jersey, ale tentokrát bez přestávky. Dvanáct hodin řízení v kuse, krátké spaní, vrátit auto na JFK a hurá do Holandska.

Zastávka čtvrtá – Rotterdam

Návrat do Evropy byl krušný, jelikož jsme byli více méně 48 hodin na cestě. Nakonec se nám podařilo dostat se do Amsterdamu, kde nás čekal náš holandský kamarád. Po dlouhém spaní následoval krátký sightseeing / party v Amstru a přesun do Rotterdamu. Tam už nás čekal náš kamarád DJ Hlava, který si s námi zahrál na posledním mejdanu z naší tour. Klub Rottown je středně velké místo, kde hrají čas od času i známé kapely, se skvělou atmosférou a lokalitou na hlavní noční třídě. Vstup byl zdarma, takže se klub rychle zaplnil. Bylo zvláštní slyšet po dlouhé době zase drum'n'bass, jelikož na ten v Americe narazíte jen zřídka kdy. Poté už byl na řadě jen poslední večer v Eindhovenu, kde jsme navštívili naše staré známé promotéry mejdanu NOX a Rampage, a pak poslední přesun domů.

Závěrem

Naše druhá bláznivá DIY tour byla stejně jako ta první velká výzva. Nemáme agenturu ani booking agenty, co by za nás všechno vykomunikovali a obstarali. Máme ale přátele, fanoušky a skvělé lidi okolo nás, díky kterým můžeme celý tento cirkus zorganizovat. Dohromady to bylo pět letů (sedm s přestupními), skoro tři tisíce kilometrů v autě, tři hodiny ve vlaku, ale pocity a zkušenosti, co jsme si odnesli, se nedají ničím vyvážit. Když se člověk konečně dostane po těch skoro třech týdnech domů, vyspí se a uvědomí si, co právě zažil, je to neuvěřitelný pocit. Pokud máte kapelu, nebo jste sami DJs či producenti a uvažujete, jestli do toho skočit, nebo ne, za sebe říkáme jednoznačně ano.

text a foto: Them Darned Teenagers

TémataThem Darned Teenagers, Chapeau Rouge

zavřít