Listopadové nové desky: The Weeknd, Pražský výběr, The.Switch a další

Vydáno 21.11.2016 | autor: redakce

S blížícími se Vánoci vrcholí albové hody: také konec listopadu přináší řadu zajímavých novinek. Světové hitparády se vydává dobýt The Weeknd, sváteční náladu nám připomene Kylie Minogue a z domácích interpretů se o slovo hlásí The.Switch, Pražský výběr, Jump! nebo Mr. Loco. 

Listopadové nové desky: The Weeknd, Pražský výběr, The.Switch a další The Weeknd vydává nové album Starboy


The Weeknd
- Starboy

Železo se má kout, dokud je žhavé, a tak si Kanaďan The Weeknd po celosvětovém úspěchu loňské desky Beauty Behind The Madness se třetí řadovkou pospíšil. Jmenuje se Starboy a očekává se, že bude znovu mířit na čela žebříčků. Ostatně stejnojmennému singlu v produkci Daft Punk se to už povedlo. Výčet producentů, kteří se na albu podíleli, je ale dlouhý, a tak lze očekávat pestrost. Tracklist čítá hned 18 písní a hosty jako Kendrick Lamar, Future nebo Lana Del Rey.


Pražský výběr
- Na václavskym Václaváku

Dvojalbum je dokumentem doby a památkou na syrové začátky rockového Výběru, který se stal legendou nedlouho po zahájení svojí činnosti. Jedná se o první oficiální vydání unikátních archivních live nahrávek z let 1980 - 1982 na 2CD. První album představuje Pražský výběr jako ojedinělý zjev na domácí rockové scéně a prostřednictvím úryvků z dobového tisku poukazuje na všechny jeho nešvary, které dráždily soudruhy natolik, až mu zatli tipec. Kombinuje záznamy klubových vystoupení v Blansku a v pražské Chmelnici. Druhé album obsahuje záznam jednoho z posledních koncertů Výběru (před zákazem) v brněnské hale Rondo. Kapela vystoupí 7. prosince v pražské O2 areně.


The.Switch
- The.Switch

Poslední plnohodnotné album The.Switch vyšlo v květnu roku 2006. Letos se vydali nahrávat do Seattlu, a to přímo do Robert Lang Studios, které jsou spojeny se jmény jmény jako Nirvana, Macklemore, Foo Fighters nebo R.E.M. Z nahrávání vzešel unikátní dokument a taky videoklip Kam vedou naše kroky, který kapela na podzim zveřejnila. Zmíněný singl boduje v hitparádě Andělská dvacítka na rádiu RockZone. Pro podzimní koncerty oslovili Smrtislava a vyrazili s ním na společné turné.

 


Mr. Loco - Balkan Trip

Kombinaci balkánského folklóru, okořeněném prvky latiny, reggae, ska a hip hopu najdou hudební fanoušci na novém studiovém albu kapely Mr. Loco s názvem Balkan Trip. Jde o druhou studiovku této formace, která vznikla koncem roku 2010 kolem frontmana Filipa Flussera, jehož kořeny sahají právě na Balkán. Obsahuje deset skladeb zpívaných převážně v angličtině. Autorem hudby je Filip Flusser, jednu skladbu napsal Jiří Weidemann a na jedné se podílela celá kapela. Texty napsal Filip Flusser. Album bude kapela křtít 10. prosince v pražském Rock Café.

 


Kylie Minogue
- Christmas Kylie: Snow Queen Edition

Období vydávání vánočních desek se naplno rozjelo a jeden z příspěvků obstarala i Kylie Minogue. Australská popová diva se rozhodla předělat klasické sváteční hity. V tracklistu nechybí Winter Wonderland, Let It Snow, Have Yourself A Merry Christmas a řada další evergreenů. V nové reedici navíc přibylo dalších šest songů. Hostují třeba Iggy Pop, zpěvaččina sestra Dannii nebo Mika.

 


Jump! - Into The Field

Autorem projektu je Petr Skočdopole - kytarista, písničkář, novinář. Léta hraje v kapele Vrtule 1, je spolutvůrcem ekonomického webu MotejlekSkocdopole.com, napsal knihu Žvaniti fér s Danem Bártou. Teď nejvíc hraje sám. Křest desky proběhne v Cargo Gallery na pražské Náplavce 1. prosince. Hostují Filip Jelínek, Justin Lavash, Bára Zmeková, Dan Adam. Každý návštěvník obdrží kód na download celého alba. V prodeji bude i omezené množství vinylů.


Dále vychází:

 

Témata: The Weeknd, Kylie Minogue, Pražský výběr, The-Switch, Mr. Loco, Jump!

zavřít