Kylie Minogue

Vydáno 07.01.2012 | autor: Marta Šindlauerová

Kylie Minogue Kylie Minogue

Kylie Minogue je australská zpěvačka a herečka, která se narodila 28. května 1968. Začínala jako herečka v mýdlových operách a zároveň se lehce posouvala směrem k hudební kariéře. V roce 1987 se jí podařilo díky úspěchu singlu The Locomotion podepsat nahrávací smlouvu s vydavatelstvím Mushroom Records. Ještě většího úspěchu se dočkal druhý singl I Should Be So Lucky, který dobyl hitparády v Británii, Austrálii či Hong Kongu a to byla ta pravá chvíle pro vydání debutu nazvaného jednuše Kylie. Velmi produktivní zpěvačka vydala o rok později druhou řadovku Enjoy Yourself, která ale propadla v Americe a pak byla už na další desce, Rhythm of Love, mnohem dospělejší a zvuk byl ucelenější. Velké hity přinesla až ale čtvrtá položka v diskografii jménem Let's Get To It - z ní můžete znát například hity If You Were With Me Now nebo Give Me Just A Little More Time.

V roce 1993 pak Minogue změnila label. Vydavatelství Deconstruction Records pro hudebnici zajistilo kvalitní produkční a skladatelský tým a na svět tak přišlo další eponymní album Kylie Minogue, které už v sobě obsahovalo skutečný velehit Confide In Me. Už v té době platila Kylie za jednu z nejkrásnějších žen na světě a její krása jí pomáhala k obsazování do filmů, i když se spíše jednalo o nevelké role. Po velkém úspěchu ale následoval propadák: album Impossible Princess, inspirované mangou a japonskou kulturou, se stalo vůbec nejhůře prodávaným počinem v diskografii zpěvačky a kritice jí vyčítali, že se snaží být nezávislou umělkyní.

Neúspěch donutil Minogue k další změně labelu. Roku 1999 tudíž podepsala kontrakt se slavným vydavatelstvím Parlophone, která z ní hodlalo udělat znovu zpěvačku první popové ligy. A s Light Years se to nadmíru povedlo. Hned první singl Spinning Around se dostal na vrchol britské hitparády a skvěle si vedly také další singly On A Night Like This či rockový duet s Robbiem Williamsem nazvaný Kids. A to ještě nikdo netušil co přijde v roce 2001.

Byl to naprostý zlom v celé Kyliině kariéře. Vyšla deska Fever, inspirovaná především disco hudbou, a na ní se vyskytoval i jeden z největších hitů všech dob Can't Get You Out Of My Head neboli "la la la la la song". Osmá deska se tedy stala nejprodávanější v celé diskografii, a obsahovala i mnoho dalších skvělých hitů jako Come Into My Word, In Your Eyes či Love At First Sight, které platí dodnes za nejvěší popové hity. 

V roce 2005 onemocněla Kylie Minogue rakovinou prsu, kterou se jí podařilo překonat a následně vydala ještě alba X (In My Arms,Wow) , Aphrodite (hity All The Lovers a Get Outta My Way) a Kiss Me Once

Diskografie:
Kylie (1988)
Enjoy Yourself (1989)
Rhythm of Love (1990)
Let's Get to It (1991)
Kylie Minogue (1994)
Impossible Princess (1997)
Light Years (2000)
Fever (2001)
Body Language (2003)
X (2007)
Aphrodite (2010)
Kiss Me Once (2014)
Kylie Christmas (2015)

Další články interpreta

Kylie Minogue jede v electru

News

vydáno 29.04.2008

zavřít