Magický hlas rebelky se vrací: Marta Kubišová vydá na podzim své poslední album

Vydáno 14.07.2016 | autor: redakce

Podzimní albová nabídka zahrne i novinku Marty Kubišové. Legendární česká zpěvačka, jejíž hlas okouzlil hned několik generací, vydá své údajně poslední studiové album pod záštitou Supraphonu. 

Magický hlas rebelky se vrací: Marta Kubišová vydá na podzim své poslední album Nové album Marty Kubišové bude prý jejím posledním

S kapelou producenta Petra Maláska už má Marta Kubišová většinu songů nazpívaných, ještě však zbývá dost práce na dokončení sborů či smyčcových a orchestrálních partů.

SMRT SI ŘÍKÁ ROCK'N'ROLL: Pavel Vrba napsal 2 tisíce textů, jeho slova zpívali Karel Gott i Marta Kubišová

"Na mém posledním albu najdou posluchači soulové skladby, které jsem toužila zazpívat si už ke konci mé první pěvecké kariéry. S Petrem Maláskem jsme k nim ještě přidali skladby, které mě oslovily i v současnosti. Věřím, že tato deska je odrazem mého celoživotního hudebního vkusu a bude takovou třešničkou na dortu," komentuje vznik alba Marta Kubišová.

vložte odkaz, text nemažte

Marta Kubišová se novinkou zčásti vrací do šedesátých let a ve výhradně převzatém repertoáru tak zazní také soul nebo rhythm and blues v jejím podání. 

Zatím poslední album vydala Kubišová před dvěma lety, v případě nahrávky Magický hlas rebelky šlo ale o soundtrack ke stejnojmennému dokumentu složený převážně z jejích nejslavnějších písní. Snímek ocenili i hlasující v hudební anketě Žebřík, kteří ho v kategorii Film roku vynesli až na první místo. 

tz, jm, foto: Tomáš Lébr

Témata: Marta Kubišová, Magický hlas rebelky, Petr Malásek, Žebřík

zavřít