Metallica se po dvaceti letech spojila se San Francisco Symphony. Koncertní film S&M2 uvidíme v kinech v říjnu

Vydáno 13.09.2019 | autor: redakce

Hrála pro stovky tisíc Rusů i tučňáky na Antarktidě. Přesto zůstává nejepičtějším okamžikem závratné kariéry Metalliky, započaté roku 1981, spolupráce s filharmonií z domovského San Francisca, konkrétně společné koncerty a také Grammy oceněné album S&M. Letos od obojího uplynulo dvacet let. Související výroční koncert v hypermoderní budově Chase Center byl ještě velkolepější. V tuzemských kinech se objeví pouze 9. října 2019.

Metallica se po dvaceti letech spojila se San Francisco Symphony. Koncertní film S&M2 uvidíme v kinech v říjnu Metallica se po dvaceti letech spojila se San Francisco Symphony. Koncertní film S&M2 uvidíme v kinech v říjnu

Lars Ulrich, James Hetfield a Kirk Hammett plus Robert Trujillo opět spojili síly se San Francisco Symphony. Metallica poprvé po dvaceti letech 6. a 8. září zahrála aranže svých klasik z pera Michaela Kamena (mj. autor hudby k první Smrtonosné pasti) i zcela nové orchestrální úpravy. Vybrané kusy z alb St. Anger, Death Magnetic a Hardwired to Self-Destruct, které Metallica vydala po roce 1999, pro orchestr rozepsal Bruce Coughlin.

RECENZE: Metallica v Letňanech na CD a v MP3 - záznam srpnového koncertu z Prahy zvýrazňuje silné stránky kapely

Na vlastní provedení pak dohlédl nejpovolanější, legendární dirigent Michael Tilson Thomas. Ten část představení vedl, čímž zakončil první týden své poslední sezóny jako hudební ředitel této filharmonie. Mimořádný byl též koncertní prostor. Komunitní divadlo v Berkley, kde se odehrávaly původní představení S&M, zastoupilo historický příspěvek do panoramatu San Francisca. Hypermoderní Chase Center se tímto koncertem konečně otevřelo veřejnosti.

LIVE: Metallica v Letňanech - Grandiózní show s pyrotechnikou, lasery a výbornými písněmi rozpálila 70 tisíc lidí

Z aktualizované reprízy S&M2 vznikl film. Trafalgar Releasing ho uvede v celosvětové distribuci 9. října 2019.

tz, jm, foto: archiv

Témata: Metallica, S&M, film

zavřít