Koncertní tipy roku 2017 (I.): Přijedou do Česka Rolling Stones, Metallica nebo Foo Fighters?

Vydáno 10.11.2016 | autor: redakce

Rok 2016 ještě zdaleka nevyčerpal všechny svoje koncertní lahůdky, přesto už se nám plní kalendář na rok 2017. Které zahraniční hvězdy nás poctí svou návštěvou? Některá jména už známe - patří mezi ně například Korn, Robbie Williams, Green Day, Depeche Mode, Lindsey Stirling a další. Pak je tu ale kategorie těch, u kterých zatím v jejich cestu do Česka jenom doufáme. Zahráli jsme si na věštce a zkusili některé koncertní hity následujících měsíců uhodnout. První část našich tipů najdete níže. 

Koncertní tipy roku 2017 (I.): Přijedou do Česka Rolling Stones, Metallica nebo Foo Fighters? Vystoupí Rolling Stones v Česku?


METALLICA

Už 18. listopadu vydává Metallica osm let očekávané album Hardwired...To Self-Destruct. Podzimní turné po Jižní Americe je minulostí a v plánu na příští rok se objevuje počátek dalšího turné. Hned třemi koncerty jej Metallica načne v únoru v dánské Kodani, na oznámení dalších termínů se čeká. Českým fanouškům se Metallica představila naposledy na pražském festivalu Aerodome v roce 2014. Účastníci budou ještě dlouho vzpomínat na prameny vody snášející se z nebes, ale i přesto si koncert museli vychutnat. Nebylo by proto vůbec od věci, kdyby Metallica zamířila s novou deskou znovu do Čech i v roce 2017. (Honza Švanda)

LIVE: Metallica pod sprchou - TOP 7 momentů Aerodrome festivalu

LADY GAGA

Nové album, nová image, stará dobrá Lady Gaga. Když letos v září uvedla svoje nové album singlem Perfect Illusion, málokdo v té době hádal, že se popová megastar rozhodla začít od nuly. Na desce Joanne se totiž s popem snoubí žánry jako country nebo rock a celé tak působí spíše folkově než mainstreamově. Zpěvačka už se nechala slyšet, že svou novou tvář vyveze na turné příští rok hned po vystoupení na únorovém Super Bowlu, a zastavit by se snad měla i u nás. Možná to tentokrát nebude na O2 arenu, ale albu Joanne by komornější podání jistě slušelo. (Daniel Košťál)

RECENZE: Lady Gaga ze sebe shodila všechny flákoty masa. Teď je z ní Joanne

MARILYN MANSON

Marilyn Manson plánuje na svátek zamilovaných (tedy 14. února 2017) vydat své desáté studiové album SAY10. Kromě toho, že se na něm fanoušci mají dočkat zvukového návratu k nejslavnějšímu a nejplodnějšímu období konce devadesátých let, tradičně bychom mohli očekávat i celosvětové turné. Zda Brian Warner se svou pekelnou sebrankou zavítá do středu Evropy rozpoutat nefalšované peklo, to se necháme překvapit. Natěšených věrných fanoušků tady má ale pořád dostatek. (Aleš Lochman)



ALICIA KEYS

I když Alicia Keys ve své tvorbě vždy inklinovala spíše k "černé", typicky americké hudbě, čeští fanoušci ji doslova zbožňují. V roce 2013 naplnila O2 arenu a také kritika pěla jednu ódu za druhou. Dá se tedy očekávat, že až vyrazí na turné s novou deskou Here, naši vlast by nemusela minout. Jen si nejsme jisti, zda by si i tentokrát troufla na největší českou halu - album Here totiž žádné hity typu If I Ain't Got You, No One nebo Girl On Fire neobsahuje a podle prognóz to vypadá na její komerčně nejvlažněji přijatou desku. (Josef Martínek)

vložte odkaz, text nemažte

FOO FIGHTERS

Příští rok to bude nekonečných pět let, co u nás naposledy Foo Fighters zahráli. Jejich poslední studiovou desku Sonic Highways tak čeští fandové ještě naživo slyšet nemohli, ale to se v roce 2017 třeba změní. Na Twitteru kapely se totiž nedávno objevil satelitní snímek noční Evropy, což tak trochu naznačuje, že by se Dave Grohl, který ještě zároveň pracuje na sólovém albu, se svoji kapelou mohl chystat na výlet přes oceán a doručit s sebou pořádnou porci poctivého rocku. (David Stoklas)

THE ROLLING STONES

Rolling Stones - obrovský hudební vzor začínajících, ale i "matadorských" umělců. Britská rocková skupina v čele se zpěvákem Mickem Jaggerem hraje své hity dodnes a není tomu ani pár týdnů, co po jedenácti letech ohlásili vydání nové desky. Novinka Blue & Lonesome vyjde 2. prosince a lze doufat, že se ji vydají propagovat na turné. V minulosti přitom Rolling Stones odehráli jeden z největších koncertů české historie. Na Strahov v roce 1990 přilákali nejenom prezidenta Václava Havla, ale především 110 tisíc diváků! Návrat do Česka by byl splněným snem mnoha fanoušků. (Nicola Bernard)

GUNS N' ROSES

Legendární sestava se Slashem a spol. se sice už v devadesátých letech postupně kvůli drogám a sporům se zpěvákem Axlem Rosem rozpadla, v roce 2016 však ledy roztály. Došlo k velikému překvapení, kdy se obnovená sestava vrátila na pódia. Letos cestovali napříč Amerikou v rámci turné Welcome To The Jungle a nyní se spekuluje, že by se v roce 2017 mohli přesunout do Evropy. Zavítají divocí rockeři i k nám? (Nicola Bernard)

NICK CAVE & THE BAD SEEDS

Po výborné letošní řadovce Skeleton Tree by bylo záhodno čerstvý materiál představit také evropskému publiku. I přesto, že je nové album pro mnohé nestravitelné a temné rekviem za zesnulého syna Arthura a těžko si ho lze představit na koncertních pódiích, Australan Nick Cave se svou družinou koncerty pomalu oznamuje. Po ohlášených štacích v Austrálii a Severní Americe pro první polovinu roku 2017 netrpělivě očekáváme také evropská data. Dočká se i Praha po třech (respektive čtyřech) letech svého Prince temnot? (Aleš Lochman)

Témata: koncerty, Metallica, Lady Gaga, Marilyn Manson, Alicia Keys, Foo Fighters, Rolling Stones, Guns N' Roses, Nick Cave

zavřít