Alicia Keys představí své nové album v Praze. O2 arenu obsadí v červnu

Vydáno 21.01.2020 | autor: redakce

Alicia Keys se po sedmi letech vrátí do České republiky. V pražské O2 areně představí 25. června své nové album A.L.I.C.I.A., které vyjde už 20. března. 

Alicia Keys představí své nové album v Praze. O2 arenu obsadí v červnu Alicia Keys představí své nové album v Praze. O2 arenu obsadí v červnu

Alicia Keys je patnáctinásobná držitelka ceny Grammy, zpěvačka, skladatelka, producentka, herečka, podle časopisu New York Times nejlépe prodávající autorka, ale i podnikatelka a aktivistka v humanitárních organizacích. Od svého debutového alba Songs In A Minor si vybudovala jedinečný repertoár hitů s více než 40 miliony prodaných alb po celém světě.

LIVE: Alicia Keys zazpívala v Praze hymnu New Yorku hned dvakrát

Jako herečka se výrazně zapsala ve filmech Sejmi eso, Holka na hlídání nebo Tajný život včel. V roce 2011 se poprvé postavila i za kameru jako režisérka jedné z povídek v rámci TV série Five, které vyprávějí příběhy žen postižených rakovinou prsu. Zaujala také jako spisovatelka, když vydala knihu Tears for Water: Songbook of Poems & Lyrics by Alicia Keys, díky které se stala podle časopisu New York Times nejprodávanějším autorem. Jako filantropka je spoluzakládající členkou organizace Keep a Child Alive, kterou zároveň reprezentuje jako její světová ambasadorka.

Na 20. března 2020 chystá (brzy) devětatřicetiletá rodačka z New Yorku vydání nové studiové desky. Tu pojmenovala prostě A.L.I.C.I.A. a vyrazí s ní i na turné. Jednou z evropských zastávek bude i naše hlavní metropole, kde se představí již 25. června.

Kromě materiálu z nového alba představí Alicia Keys na koncertech i své klasické hity - od No One přes If I Ain’t Got You až po Girl on Fire a to v rámci speciální multimediální pódiové prezentace.

tz, jm

Témata: Alicia Keys, O2 arena

zavřít