TOP 10 nejočekávanějších zahraničních desek roku 2017: Depeche Mode, Foo Fighters, Marilyn Manson, Taylor Swift a další

Vydáno 15.01.2017 | autor: Josef Martínek

O jakých albech se bude v roce 2017 nejvíc mluvit? Řada hvězdných jmen už svoje novinky ohlásila, o dalších se teprve spekuluje. Vyberete si z naší desítky očekávaných desek svého favorita?

TOP 10 nejočekávanějších zahraničních desek roku 2017: Depeche Mode, Foo Fighters, Marilyn Manson, Taylor Swift a další Foo Fighters budou velkou část roku 2017 trávit ve studiu


Depeche Mode
- Spirit

Čeští fanoušci Depeche Mode uvidí letos své miláčky i v Praze, když vystoupí 24. května v Eden aréně. Přivezou s sebou nové hity z chystané desky Spirit, kterou vydají během letošního roku. Album produkoval James Ford, zakládající člen skupiny Simian Mobile Disco, jehož nedávné produkční práce zahrnují alba Florence and the Machine nebo Arctic Monkeys.

Depeche Mode oznámili plány v Miláně: TOP 5 nejzásadnějších novinek

Ed Sheeran - Divide

Od začátku ledna Ed Sheeran svoje fanoušky napínal, když postupně uveřejňoval informace ohledně své nové hudby. Po vydání dvou singlů konečně představil i všechny detaily své třetí desky Divide. Ta vyjde již 3. března. Sheeran na desce spolupracoval hlavně s producentem Benny Blancem (Rihanna, The Weeknd), o některé skladby pečovali též Johnny McDaid, Mike Elizondo a Steve Mac. Singly Shape Of You a Castle On The Hill už mezitím stihly debutovat na 1. a 2. místě britské hitparády. 

vložte odkaz, text nemažte

Foo Fighters

Rok 2017 budou Foo Fighters trávit převážně ve studiu. Fanoušci by se tak mohli brzy dočkat následovníka zatím poslední řadové desky Sonic Highways z roku 2014. Naživo ale mohou Foo Fighters vidět i evropští fanoušci, v červnu a červenci si totiž ze studia odskočí a absolvují krátké turné po evropských festivalech. Zatím poslední album vydali v roce 2014, k Sonic Highways se vztahovala i osmidílná dokumentární série s totožným názvem. 

Koncertní tipy roku 2017 (I.): Přijedou do Česka Rolling Stones, Metallica nebo Foo Fighters?

Marilyn Manson - Say10

Zdálo se, že pán temnoty má to nejlepší už za sebou, jeho minulá deska The Pale Emperor z předloňska však zaznamenala kladné ohlasy a vrátila Mansona zpátky do hry. Jestli má nadále co říct, ukáže novinka Say10. Její vydání tak trochu zvrhle naplánoval na svátek zamilovaných - 14. února. Podle slovní hříčky v názvu přitom o žádnou love story asi nepůjde. 

Taylor Swift

Jednou z nejžádanějších zpěvaček planety je v posledních letech Taylor Swift. A přestože interpretka, která zatím poslední řadovkou 1989 definitivně přesedlala z country na pop, zatím nic moc o novince neprozradila, vydání její šesté desky by mělo připadat právě na letošek. Minulý rok totiž Taylor po dokončení celosvětového turné pojala odpočinkově, a tak se čeká, že se co nevidět zavře znovu do studia. Koneckoneců po bouřlivém rozchodu s Calvinem Harrisem má určitě o čem psát. 

TOP 10 nejočekávanějších českých desek roku 2017: Chinaski, Mandrage, Debbi nebo Vypsaná Fixa

Beck

Po zisku Grammy za Album roku Morning Phase se Beck v roce 2015 vrhl do přípravy další studiovky. Zkoušel to s alt-rockem i elektrem, ale ideální zvuk pro novou desku ještě nenašel, a tak s vydáním počkal. V roce 2017 by však jeho novinka měla konečně doputovat k fanouškům. Podle magazínu Billboard je možné, že bude ovlivněna jmény jako The Strokes, Talking Heads, The Beatles nebo Prince

Lorde

V roce 2013 zazářila debutem Pure Heroine, za který si vysloužila samé superlativy. Za hit Royals získala dokonce dvě Grammy, a i když by možná kdekdo očekával, že se rychle požene za druhou deskou, Lorde zvolila úplně jinou cestu. Stáhla se z veřejného života a přípravám novinky dala dostatek času. Zatímco debut byl o světě teenagerky z její perspektivy, na dvojce prý shrne své pocity z nabytí dospělosti. Album nahrávala v New Yorku a vyjít by mělo na jaře. 

Nine Inch Nails

Před Vánoci sice Nine Inch Nails vydali nové EP Not The Actual Events, jak ale prozrazuje už samotný název, tohle není hlavní projekt, spíš jeho předzvěst. Očekává se tedy, s čím se Trent Reznor jako hlavní mozek NIN vytasí nyní. Další podrobnosti ale zatím známy nejsou. Dosud tak stále platí, že posledním řadovým albem Nine Inch Nails je Hesitation Marks z roku 2013. 

RECENZE: Nine Inch Nails ukazují nový směr, na scestí se ale nedali

Roger Waters

Po pětadvaceti letech by mohl novou studiovou desku vydat Roger Water. Muzikant spjatý s ikonickými Pink Floyd už dokonce na Instagramu uveřejnil krátkou ukázku ze studia. Producentem alba je Nigel Godrich, dlouholetý spolupracovník Radiohead. Waters vydal poslední sólovku v roce 1992 - jmenovala se Amused To Death.

Katy Perry

A na závěr ještě jedna velká hvězda popu - také od Katy Perry se čekalo, že po úspěchu alba Prism vydá další studiovku dříve než po čtyřech letech. Zdá se ale, že ani ona nechce zůstat u předvídatelného zvuku rádiového popu. Už v souvislosti s minulým albem se mluvilo o tom, že Perry připravuje temný materiál, nakonec se ale opak ukázal pravdou. Současná doba, kdy s uměleckou proměnou uspěly Rihanna, Beyoncé nebo Lady Gaga, by však zpěvačce mohla v experimentování přát. 

BLOG: Popové divy přestaly tančit, jak masy pískají, Madonna už nejspíš žhaví linku

Nové album připravují také Lil Wayne, Avril Lavigne, Queens Of The Stone Age, Paramore, Drake, Kelly Clarkson, Iggy Azalea a řada dalších interpretů a kapel. 

Témata: alba 2017, Foo Fighters, Depeche Mode, Taylor Swift, Nine Inch Nails, Katy Perry, Marilyn Manson, Ed Sheeran, Beck, Roger Waters, Lorde

zavřít