Depeche Mode oznámili plány v Miláně: TOP 5 nejzásadnějších novinek

Vydáno 12.10.2016 | autor: redakce

K tiskové konferenci Depeche Mode, která byla naplánovaná na 11. října do italského Milána, upírali zrak všichni fanoušci skupiny. Bylo veřejným tajemstvím, že legendární formace odtajní své připravované novinky - desku a turné. A přesně tak se i stalo. Tady je pět nejdůležitějších sdělení, která v Miláně padla. 

Depeche Mode oznámili plány v Miláně: TOP 5 nejzásadnějších novinek Depeche Mode představí nový materiál příští rok

1) NOVÁ DESKA VYJDE PŘÍŠTÍ ROK

Možná někteří z příznivců Depeche Mode doufali, že nové album vyjde ještě tento rok, ani jaro 2017 ale není tak daleko. "Naše nové album se jmenuje Spirit a vyjde brzy na jaře příštího roku. Pracovali jsme tentokrát s novým týmem. Producentem byl James Ford, který nám pomohl vytvořit skvěle znějící nahrávku. Snad se vám bude líbit. Jsme na ni hrdí!" uvedl Dave Gahan. Zatím poslední řadovka Delta Machine vyšla v roce 2013.

Britští Depeche Mode přivezou po třech letech do Prahy své hity. A taky novou desku

2) DEPECHE MODE BUDOU VÍC SEXY... NEBO NE?

Jaké nové album vlastně bude? "Jednoznačně víc sexy!" hlásí se smíchem Andy Fletcher.  Vzápětí ale přiznává, že trochu vtipkuje a že se ještě může leccos změnit."Album ještě není dokončené, stále na něm děláme. Zní to ale velmi slibně. Vždycky se snažíme, aby nová deska byla lepší než ta předchozí". A Dave Gahan dodává: "Pracujeme s Jamesem Fordem, je to jiné než s Benem Hillierem. Byl čas na změnu. James přinesl čerstvý vítr, není to jen skvělý producent, ale i dobrý muzikant." Z nového materiálu pustila kapela mezi fanoušky i ukázku. Jak poté přiznala, hodně je inspirovaly také současné události ve světě. 



3) TURNÉ NEVYNECHÁ ANI ČESKO

K novému albu se váže i chystané Global Spirit Tour. Zatím známe evropské zastávky, které byly právě na tiskové konferenci oznámeny. "Na turné se znovu podílí Anton Corbijn, který se postará o projekce. Budeme s ním mít v listopadu schůzku, natočíme nějaký filmový materiál a snad zvládneme i nějaká videa. Ale v tuto chvíli ještě nevíme, jaká bude finální vizuální podoba." Českého fanouška potěší, že 24. května se turné zastaví v pražském Edenu. 


Koncertní mapa Depeche Mode napříč Evropou

4) VÝCHODNÍ EVROPU MAJÍ RÁDI

Na tiskovce padla i otázka, proč se tak často vracejí do malých zemí východní a střední Evropy, dotazoval se fanoušek z Budapešti. A Andy Fletcher odpověděl: "Do Budapešti jsme jezdili už v dobách železné opony, a pořád je pro nás návštěva těchto zemí skvělým zážitkem." To Martin Gore zmínil dokonce i českou metropoli. "Myslím že jsme byli jedna z prvních kapel, co v osmdesátých letech hrály v Budapesti, Varšavě, v Praze."

vložte odkaz, text nemažte


5) CHEMIE V KAPELE STÁLE FUNGUJE

I když už Depeche Mode tvoří hudbu 35 let, mnohokrát dokázali, že nahrávání nového materiálu pro ně není rutina, ale stále se dokážou posouvat a být relevantní v kontextu doby. "Nikdy si nemůžete být jistí, jaká chemie bude panovat, ve chvíli, kdy se zase vrátíte do studia. Hudba je zkrátka magie. Když se všechno sejde dohromady, cítíte to. A pak to posuneme na další level tím, že písně hrajeme naživo. Je vzrušující být toho součástí," vysvětluje Dave Gahan.

red, jm

Témata: Depeche Mode, Spirit, Global Spirit Tour, koncerty, Dave Gahan

zavřít