Mňága a Žďorp vybrala na desku Třínohý pes přes tři čtvrtě milionu, hostují na ní členové Monkey Business

Vydáno 16.02.2017 | autor: redakce

Mňága a Žďorp slaví 30 let na scéně, už 3. března vydá nové album Třínohý pes, na kterém poprvé spolupracovala s producentem Milanem Cimfe. Nové písničky naživo představí na jarním turné a do klubů se pak vrátí ještě v listopadu a prosinci. Narozeninová šňůra vyvrcholí 12. 12. koncertem v pražském Foru Karlín.

Mňága a Žďorp vybrala na desku Třínohý pes přes tři čtvrtě milionu, hostují na ní členové Monkey Business Mňága a Žďorp vybrala na desku Třínohý pes přes tři čtvrtě milionu, hostují na ní členové Monkey Business

Album Třínohý pes obsahuje 10 nových songů a kapela ho natočila v lednu ve studiu Sono. "Bylo to pro mě nejlepší nahrávání v životě. Za celou dobu jsem neviděl jedinej otrávenej obličej. Všechno šlo až nepochopitelně dobře. S Milanem jsme se sčuchli raz dva. Je velice bystrej, rychlej, citlivej a vmžiku pochopí, co se po něm chce. Několik míst na desce vylepšil opravdu parádně a v hodně písničkách nazpíval vokály. Dobrej producent se vždycky při natáčení alba stává dalším členem kapely a tady to platilo stoprocentně," přibližuje zpěvák Petr Fiala.

Mňága a Žďorp vyprodala dva večery v Praze, do hlavního města se vrátí až s novou deskou

Desku zpestřuje řada hostů. O vokály se postarala zpěvačka Nikola Mucha a sbory mají na triku Roman Holý, Tereza Černochová a Matěj Ruppert z Monkey Business. Mňága si vypůjčila i dva členy kapely Buty - klávesáka Milana Nytru a Petra Vavříka, který do jedné písničky nahrál velrybí basu.



Nové album do velké míry ovlivnila i změna v sestavě kapely. "Půl roku před nahráváním jsme vyměnili bubeníka a to se pak z hlediska další existence téhle desky, a vlastně i naší kapely, ukázalo jako naprosto zásadní. Příchod Marcela Gabriela byl pro Mňágu razantní změnou k lepšímu. Doslova jsme ožili. Marcel hraje živelně a přitom přesně. A navíc je teď v kapele daleko víc srandy, nadšení a otevřenosti," dodává Fiala.

vložte odkaz, text nemažte

Stejně jako u poslední studiovky Made in China se Mňáze povedlo získat peníze na natáčení pomocí crowdfundingu. Chtěla vybrat 400 000 Kč, ale fanoušci jí přispěli skoro dvojnásobek, přes 777 000 Kč. Kapela tak vedle nového alba vydá ještě reedici debutu Made in Valmez na vinylu a sadu retro triček.

Naživo Mňága a Žďorp novou desku představí na jarním turné. To odstartuje 9. března v brněnské Flédě a skončí 22. dubna v Pardubicích. V létě kapelu čekají festivaly a v listopadu a prosinci se s novou deskou vrátí do klubů. Vrcholem narozeninového turné bude koncert v pražském Foru Karlín, který proběhne 12. 12. a dorazí na něj i spousta hostů.

JARNÍ TURNÉ K ALBU TŘÍNOHÝ PES:
09. 3. Brno, Fléda
10. 3. Jablonec nad Nisou, Na Rampě
11. 3. Pec pod Sněžkou, Klondike
17. 3. Jihlava, Soul MC
18. 3. Prostějov, Apollo 13
24. 3. Kroměříž, DK
25. 3. Hradec Králové, Denoche
29. 3. Košice, Tabačka Kulturfabrik
30. 3. Bratislava, Randal Club
31. 3. Trnava, Music Acafe

01. 4. Nové Mesto, Blue Note
08. 4. České Budějovice , KD Slavie
13. 4. Ostrava, Garage
14. 4. Frýdek Místek, Stoun
15. 4. Havlíčkův Brod, OKO MC
19. 4. Olomouc, U-klub
20. 4. Plzeň, KD Šeříkova
21. 4. Chomutov, Kulisárna
22. 4. Pardubice, Žlutý pes

tz, jm, foto: promo, Michaela Hermína (koncert)

Témata: Mňága a Žďorp, Třínohý pes, Forum Karlín, koncerty, Monkey Business

zavřít