Mongolská rocková senzace The Hu míří na Rock for People, dorazí i God Is An Astronaut, Tommy Cash nebo Scarlxrd

Vydáno 21.03.2019 | autor: redakce

Kombinují metal s hrdelním zpěvem šamanů a tradičními lidovými nástroji - mongolský fenomén The Hu, který aktuálně dobývá svět, se v létě premiérově představí na festivalu Rock for People. Ten proběhne v Hradci Králové od 4. do 6. července a aktuálně ohlásil i několik dalších jmen. Už jen do 31. března je možné pořídit celofestivalové lístky za 1890 Kč.

Mongolská rocková senzace The Hu míří na Rock for People, dorazí i God Is An Astronaut, Tommy Cash nebo Scarlxrd Mongolská rocková senzace The Hu míří na Rock for People, dorazí i God Is An Astronaut, Tommy Cash nebo Scarlxrd

První dva singly Wolf Totem a Yuve Yuve Yu, které pánové loni vypustili do světa, se na YouTube pyšní bezmála dvaceti miliony zhlédnutí. Na tento rok chystají rockeři z Ulánbátaru své první studiové album, které se jmenuje The Gereg a na němž tvrdě dřeli několik let. Na první pohled možná obskurní záležitost si podmaní nejen fanoušky tvrdších žánrů.

Rock for People ohlásil hvězdy. Vystoupí Franz Ferdinand, Bring Me The Horizon i Vypsaná Fixa s orchestrem

Festival Rock for People v posledních dnech sahá po posilách letošního line-upu do nejrůznějších žánrových šuplíků a škatulek. Kromě již zmiňovaných The Hu dorazí do hradeckého festivalparku populární irský trojlístek God Is An Astronaut. Výsadní postavení i srdce tisíců fanoušků si získali svým nezaměnitelným stylem - fúzí rockové instrumentace s éterickým a emocionálním zvukem, úchvatnou dynamikou a ohromující melodií. Už loni v květnu na koncertu v MeetFactory dokázali, že spolu s propracovanou vizuální show umí vykouzlit strhující živé představení hodné nejvýraznějších post-rockových jmen.

Příznivce rychlých beatů pak potěší milovník bizáru - estonský rapper Tommy Cash se svými ironickými texty a svérázným mixem rapu a elektroniky či temné zjevení anglické rapcorové scény Scarlxrd. Posledním zveřejněným jménem jsou Halflives, kteří patří k jedněm z nejzajímavějších kapel nové alternativní rock scény.

Rock for People se bude konat na začátku prázdnin od 4. do 6. července na letišti v Hradci Králové. Předprodej vstupenek probíhá v síti Goout.

Témata: Rock for People, Tommy Cash, The Hu, Scarlxrd, God Is An Astronaut

zavřít