Na co se těšit v březnu: Předají se ceny v anketě Žebřík a Anděl, přijedou Franz Ferdinand

Vydáno 02.03.2018 | autor: Lucie Šimůnková

Venku je mrazivo, ale muzikanti se začínají pomalu ale jistě probouzet ze zimního spánku. Po okurkové sezóně je zase na co se těšit. Tak se pojďme na to společně podívat. Březen patří rekapitulaci. Odstartují to ceny Apollo, pokračovat budeme Anketou Žebřík, pokračovat Hudebními cenami Evropy 2 až vše vyvrcholí Cenami Anděl.

Na co se těšit v březnu: Předají se ceny v anketě Žebřík a Anděl, přijedou Franz Ferdinand Na co se těšit v březnu: Předají se ceny v anketě Žebřík a Anděl, přijedou Franz Ferdinand

Onyx (USA) + support: Enkláva (SK)
3. března
Rock Cafe

Včera hráli, dneska znova. Takže pokud to čtete až dnes, neváhejte. Tato newyorská parta vydala své debutové album Bacdafucup již před 25 lety. V té době tato partička měla čtyři členy a pyšnila se produkcí od legendárního Jam Master Jaye. Dnes svět obráží ve dvojici - Sticky Fingaz a Fredro Starr, ale ani přesto nevynechají jejich nejznámější oldschool hiphopovoou pecku Slam a další.


Anketa Žebřík
9. března
DEPO15

Největší událost roku našeho magazínu. 25. výročí této hudební veleakce společně prožijeme opět v plzeňském DEPO2015. Mezi předávacím ceremoniálem zahrají Lenny, Michal Hrůza, Wohnout nebo Olympic. Večerem vás provede vtipná dvojka Tomáš Hanák s (Sheinrová) a bude to takový nezapomenutelný večírek, že se u toho budeme vzpamatovávat do ročníku příštího. Pokud se na předávání a následnou after party ale dostavit nemůžete, dívat se buď můžete online na našem facebookovém profilu nebo pak v hodinovém záznamu na Prima Cool (kolikátýho?)

Franz Ferdinand
9. března
Fórum Karlín

9. února vydali desku a měsíc na to přijedou za námi do Prahy. Franz Ferdinand se vrací ve velkém. I přes malé personální změny tato partička z Glasgow jede a nezastavuje. Přijďte se na tu parádu podívat. Ale pokud vaše cesty zrovna nesměřují do Prahy, my tam budeme za vás.

Judas Prisest – Firepower
9. března

 

 

 

CLAPTONE
16. března
Roxy

Návrat ojedinělého hudebního zjevení, zahaleného do tajemna pod zlatou maskou. Claptone, nadpozemská bytost, která obohacuje pozemský hudební svět nekončící záplavou soulful deep house music, se brzy chystá vydat druhé studiové album Fantast. V Roxy vás ale určitě nechá ochutnat toho, na co se můžete těšit.

 

DNB Clash w/ Monkey Boom Crew
17. března
Chapeau Rouge

Další díl drumandbassové klubovky DNB Clash v Pražském Chapeau Rouge se chystá i v březnu! V exkluzivní kolaboraci na 2 master mixy to rozjede banda libereckých borců Bicman, Vitto a Woice z Monkey Boom crew . Nebudou chybět ani DJs z rezidentních crews - DUNENI.cz, Urban Scalp a Latrod3ctus.

 

Ceny Anděl
20. března
ČT1 / Fórum Karlín

Ceremoniální hudební štafetu jako poslední převezmou Ceny české hudební akademie Anděl. Hlavní program se bude odehrávat v sále Fora Karlín a v přímém přenosu jej bude vysílat ČT1. Pro širokou veřejnost však bude postavená venkovní tzv. 2stage přímo v těsné blízkosti budovy a zde vystoupí v kratších setech Paulie Garand, Mydy Rabycad, Kapitán Demo nebo Pokáč. Vstup na tuto druhou stage bude pro všechny zdarma, proto pokud budete mít 20. března, rozhodně na tuto akci zavítejte. Atmosféra tam bude neuvěřitelná.

George Ezra - Staying At Tamara's
23. března

Druhé album George Ezry výjde koncem měsíce a nabídne údajně 12 skladeb. George Ezra celým jménem Barnett je britský zpěvák a textař původem z Herefordu. Má na svědomí megahit Budapest, který ho vynesl na zlaté příčky i našich hitparád. Včera vydal první single z chystané desky. Jmenuje se Pretty Shining People a albu předvídá zdárnou budoucnost.

 

 

Mohlo by Vás zajímat

zavřít