Na koncert Madonny se v Singapuru smí až od 18 let. Kvůli sexu

Vydáno 10.01.2016 | autor: Josef Martínek

Singapurští fanoušci Madonny těšící se na její únorový koncert svou modlu uvidí jen v případě, že jim je víc než 18 let. Cenzoři totiž show k desce Rebel Heart označili za "plnou sexuálních narážek", a tudíž pro mladistvé nevhodnou. Aktuální turné jsme v listopadu loňského roku viděli v Praze, kde Madonna dvakrát téměř zaplnila kapacitu O2 areny.

Na koncert Madonny se v Singapuru smí až od 18 let. Kvůli sexu Madonna v Praze v listopadu 2015. Foto: Robert Sedmík/Live Nation

Madonna je pověstná svými sexuálními provokacemi, které směřují zejména k církvi. Na aktuálním turné například během medley Holy Water a Vogue tančí spoře oděné ženy, evokující jeptišky, kolem tyče ve tvaru kříže. A právě tato pasáž je pro singapurské cenzory největším kamenem úrazu. 

VIDEO: Madonna se v Paříži vydala zpívat mezi lidi. Došlo na Lennonovu Imagine i Like A Prayer

Mladší 18 let tak 28. února na koncert vpuštění nebudou. Není to přitom poprvé, co se vystoupení popových hvězd v Singapuru potýkají s věkovým omezením. Třeba Adama Lamberta viděli pouze návštěvníci starší 16 let, protože zpěvák ve svých písních prý "propaguje" homosexualitu. V roce 2012 se místním cenzorům moc nezamlouvala ani show Lady Gaga kvůli "kontroverznímu náboženskému obsahu".

LIVE: Madonna si v Praze dobrou show kazila profesorským chladem

Madonna zahájila turné k desce Rebel Heart loni v září a od té doby absolvuje jeden koncert za druhým. Naplánovala si celkem přes 80 zastávek po celém světě. Kratší pauzu si dopřála pouze o Vánocích a na konci roku, 6. ledna se ale znovu vrátila na pódia. Šňůra skončí v březnu v Austrálii. 

variety com, jm

zavřít