Nové desky: Ed Sheeran, Mňága a Žďorp nebo Clarinet Factory

Vydáno 27.02.2017 | autor: redakce

Poklidnější úvod roku je zapomenut, březen už přináší skutečnou albovou smršť. Hned na začátku měsíce vydává jednu z nejočekávanějších desek roku Ed Sheeran, z domácích interpretů se přidávají Mňága a Žďorp, projekt Beránci a vlci, Elán s živákem nebo Clarinet Factory

Nové desky: Ed Sheeran, Mňága a Žďorp nebo Clarinet Factory Ed Sheeran představuje očekávanou novinku Divide


Ed Sheeran
- Divide

Rok bylo o Edovi Sheeranovi ticho po pěšině, po novém roce se však triumfálně vrátil do hitparád. Vydal hned dva singly najednou, přičemž zejména Shape Of You se stal megahitem, když ovládl hitparády v Americe i Velké Británii. Na čele se v obou zemích drží dodnes. Sheeran naváže na své dvě předchozí, velmi úspěšné řadovky, když bude po sčítání a násobení tentokrát v názvu novinky dělit. Album Divide, v jehož designu převládá modrá barva, nabídne celkem 12 skladeb, deluxe edice přihodí další čtyři navíc.

VIDEO: Ed Sheeran v Shape Of You boxuje s holkou. Do Česka tentokrát nepřijede


Mňága a Žďorp
- Třínohý pes

Mňága a Žďorp slaví 30 let na scéně vydáním alba Třínohý pes, na kterém poprvé spolupracovala s producentem Milanem Cimfe. Desku zpestřuje řada hostů. O vokály se postarala zpěvačka Nikola Mucha a sbory mají na triku Roman Holý, Tereza Černochová a Matěj Ruppert z Monkey Business. Mňága si vypůjčila i dva členy kapely Buty. Nové písničky naživo představí na jarním turné a do klubů se pak vrátí ještě v listopadu a prosinci. Narozeninová šňůra vyvrcholí 12. 12. koncertem v pražském Foru Karlín.

vložte odkaz, text nemažte


Clarinet Factory
- Meadows

Dlouhých sedm let od vydání poslední řadovky Out of Home a tři roky po dvojalbu Worx and Reworx přichází mezinárodně ceněný ansámbl Clarinet Factory s novým studiovým počinem. Novinka dostala název Meadows a coby hosté se na ní podíleli například Joe Acheson z britských Hidden Orchestra, folklórní soubor Grunik nebo bubeník Dan Šoltis z Vertigo Quintet. Vychází zkraje března u belgického vydavatelství homerecords.be. ClarinetFactory se na ní dle svých slov vrací ke svým "přirozeným kořenům".

vložte odkaz, text nemažte


Beránci a vlci

Unikátní setkání čtyř hudebních souboru (Jitka Šranská Trio, Ženský sbor z Kudlovic, RukyNaDudy, Sdružení nezávislých jazzmenů) vyústilo v akustickou nahrávku postavenou nejen na tradičních písních Moravy. Album Beránci a vlci navazují na vizi moravské world music jako řeky, která se nepřetržitě a za neustálého proměňování valí krajinou, v níž sbírá svou sílu z mnoha zdrojů. Tato vize má svůj původ v koncertu s názvem Z kořenů k world music realizovaném na festivalu Folkové prázdniny 2014.

 


Elán
- Elán live

Záznam je z koncertu, který se uskutečnil 28. října 2014 v Bratislavě. Dvd obsahuje také křest alba Živých nás nedostanú. Tracklist čítá skoro tři desítky písní, včetně těch největších hitů jako Kaskadér, Sestrička z Kramárov nebo Voda, čo ma drží nad vodou. Letos se Elán do Česka po loňském halovém turné vrátí na tři velké open air koncerty - 17. června vystoupí v Mikulově, 30. června v Českých Budějovicích a 15. září v Plzni.

 


Dále vychází:

 

Témata: nové desky, Ed Sheeran, Mňága a Žďorp, Clarinet Factory, Elán, Beránci a vlci

zavřít