Nové desky: Limetal, Ota Balage se zpěvačkou Terezou nebo Big Sean

Vydáno 20.02.2017 | autor: redakce

V posledním únorovém přehledu albových novinek pro vás máme debut skupiny Limetal, která vzešla ze členů Citronu, nebo společnou desku Balage Bandu s nadějnou zpěvačkou Terezou. S instrumentální hudbou přichází Jan Hrubý a z Ameriky nám zarapuje Big Sean

Nové desky: Limetal, Ota Balage se zpěvačkou Terezou nebo Big Sean Ota Balage se zpěvačkou Terezou


Limetal
- Limetal

Kapela Limetal, která vznikla odchodem čtyř členů ze skupiny Citron, vydává debutové eponymní album. Kolekce dvanácti písniček staví na rockové hudební historii ostřílených muzikantů, ale současným zvukem a aranžemi si Limetal vytvořil vlastní styl, kterému dominuje hlas zpěváka Fany Michalíka. Nahrávka vznikala jak ve studiu BombJack Wendela Dreiseitla, tak i v Los Angeles pod dohledem producenta Carmena Rizza (The WhoAlanis MorissetteJane's Addiction, Ray Charles).


Balage Band - Balage Band feat. Tereza

Ota Balage dokáže rozpoznat talent. V minulosti to předvedl třeba v případě Kamila Střihavky. Nyní se situace opakuje. "Na Pražské konzervatoři, kde jsem učil, jsem měl v ročníku studentku, o které jsem byl přesvědčen, že má talent. Oslovil jsem ji, sestavil jsem pro ni kapelu Balage Band, napsal nové písničky a nyní vydáváme CD s názvem Balage Band feat. Tereza," říká o vzniku nové desky. Kapela už vystupovala na festivalech, její styl se pohybuje mezi rockem a funky soulem. Na desku nahráli dvanáct skladeb.

Nové desky: Osmisměrková Vypsaná Fixa i soundtracky Trainspotting a Padesát odstínů temnoty


Big Sean - I Decided

Už své čtvrté studiové album představuje americký rapper Big Sean. Na čtrnácti skladbách se podílely zajímavé hiphopové osobnosti, například singl Bounce Back spoluprodukoval Kanye West. Z hostujících rapperů pak stojí za zmínku Eminem, Jeremih nebo The-Dream. Kromě zmiňované Bounce Back už singlově vyšla i skladba Moves. Album v Americe startovalo na prvním místě albového žebříčku, čímž Big Sean navázal na úspěch své minulé desky.

vložte odkaz, text nemažte


Jan Hrubý - Příběhy v čase

Nové, téměř celé instrumentální album nahrál legendární houslista Jan Hrubý pouze s hostujícím Janem Kolářem. Najdete na něm 14 instrumentálních autorských skladeb a jednu zpívanou písničku A Nation Once Again, kterou složil Thomas Osborne Davis. Jan Hrubý ji zařadil na CD jako poctu Václavu Havlovi. Album trvá přes 50 minut a vychází u vydavatelství Indies Scope.

 

Dále vychází:

  • Reba McEntire - Sing It Now
  • Born Again - Strike With Power
  • Suicidal Silence - Suicidal Silence
  • José James - Love In A Time Of Madness
  • Helena Vondráčková - Dávno vím svý
 

Témata: Limetal, Ota Balage, Balage Band Jan Hrubý, Big Sean

zavřít