Poslední turné Aerosmith v ohrožení, Stevenovi Tylerovi zakázali zpívat

Vydáno 13.09.2023 | autor: iREPORT

Aerosmith vyrazili na své rozlučkové turné. Krátce po jeho startu ho však museli přerušit, a to vzhledem k zdraví zpěváka Stevena Tylera. Kvůli poškozeným hlasivkám mu lékař zakázal na měsíc zpívat. Následujících šest koncertů tak sestava odložila na leden.

Poslední turné Aerosmith v ohrožení, Stevenovi Tylerovi zakázali zpívat Poslední turné Aerosmith v ohrožení, Stevenovi Tylerovi zakázali zpívat

„Jsem rozhodnutím lékařů zdrcen. Od lékaře jsem obdržel přísný zákaz nezpívat po dobu následujících třiceti dní,“ uvedl Tyler v prohlášení. „Během sobotní show jsem si poškodil hlasivky, což vedlo ke krvácení,“ oznámil s tím, že Aerosmith tak budou nuceni posunout několik koncertů svého turné. Konkrétně jde o vystoupení v Detroitu, Chicagu, Washingtonu, Torontu, Raleighu a Clevelandu. Sestava je odehraje v lednu 2024.

Aerosmith zatím stihli v rámci svého turné odehrát pouze tři koncerty. V setlistu jsou zařazeny jejich největší hity, nechybí Cryin', Love in an Elevator, I Don’t Want to Miss a Thing, Sweet Emotion či Walk This Way.

Podle členů sestavy jde o šňůru rozlučkovou. Jedou ji bez bubeníka Joeyho Kramera, který se rozhodl věnovat raději rodině. Za bicími místo něj sedí John Douglas. Vrcholem turné mělo být původně silvestrovské vystoupení kapely v jejím rodném Bostonu. Vzhledem ke zdraví Tylera už je ale nyní jasné, že ho Aerosmith zakončí minimálně o měsíc později.

red, foto: Aerosmith
Témata: Aerosmith, Steven Tyler, turné

zavřít