TOP 30 nejočekávanějších koncertů roku 2020 (II.): Ozzy Osbourne, Kiss, Iron Maiden, Twenty One Pilots i Aerosmith

Vydáno 31.12.2019 | autor: redakce

Největší koncerty první poloviny roku 2020 jsme vám už představili, velká jména však přinese i druhá část roku. Dorazí k nám Green Day a Fall Out Boy, kteří si zahrají na Rock For People, Colours of Ostrava mají na programu The Lumineers i Twenty One Pilots. Vrátí se legendy jako Iron MaidenOzzy Osbourne či Kiss, poprvé u nás zahrají A-ha a velké koncerty chystají také domácí hvězdy - KabátBen Cristovao nebo Marpo se svým TroubleGangem.

TOP 30 nejočekávanějších koncertů roku 2020 (II.): Ozzy Osbourne, Kiss, Iron Maiden, Twenty One Pilots i Aerosmith TOP 30 nejočekávanějších koncertů roku 2020 (II.): Ozzy Osbourne, Kiss, Iron Maiden, Twenty One Pilots i Aerosmith


Green Day
, The 1975Fall Out Boy a další
Rock For People, Hradec Králové
18. - 20. 6.

Největšími hvězdami festivalu Rock For People budou v příštím roce bezesporu Green Day, The 1975 a Fall Out Boy. Organizátoři se netají tím, že kvůli první zmíněné skupině dokonce neváhali posunout termín konání akce, aby se trefili do jejího evropského turné. Přesná data vystoupení jednotlivých kapel ještě nejsou známa, jisté však je, že se na ně můžeme těšit někdy mezi 18. až 20. červnem.

Rock for People oznamuje první hvězdy. Vystoupí Green Day, Fall Out Boy a Weezer

 


Underworld
, Skepta, Beck další
Metronome Festival, Výstaviště Holešovice, Praha
19. - 20. 6.

Také Metronome Festival si připravil velká jména. Do Prahy v polovině června dorazí britská elektronická dvojice Underworld, americký zpěvák Beck či grimeová ikona Skepta. Pořadatelé však slibují i další zajímavé skupiny a originální projekty. A také návštěvnický komfort, na který si diváci za poslední čtyři roky tak zvykli.

 


Guns N' Roses
Letiště Praha Letňany, Praha
19. 6.

Polovina června bude koncerty velkých hvězd opravdu nabitá! Jednou z nich budou Guns N' Roses, kteří svůj návrat do Česka oznámili krátce před Vánocemi. Praha společně s americkou hardrockovou skupinou oslaví její 35. narozeniny v Letňanech 19. června.

 


Aerosmith
O2 arena, Praha
24. 6.

Aerosmith absolvují na jaře sérii evropských koncertů a zavítají také do Prahy. Čtyřnásobní držitelé ceny Grammy oslaví v příštím roce padesát let své existence, a tak se jejich zdejší fanouškovská základna může těšit na průřez celou jejich úspěšnou kariérou.

Aerosmith se po deseti letech vrátí do Prahy, v červnu obsadí O2 arenu

 


Marpo
& TroubleGang
Sinobo Stadium, Praha
27. 6.

Velkou show chystá na příští rok také domácí Marpo se svým TroubleGangem. Rapper se rozhodl v září dobýt Eden a oslavit tam svým vůbec největším koncertem v životě výročí patnáct let na scéně. Od té doby zažil spoustu úspěchů, ale i neúspěchů, depresí a marných snah. Vše se však změnilo až s deskou R!OT. Už 27. června se Marpo & TroubleGang budou moci zapsat mezi pětici českých kapel, které udělaly stadionovou show.

RECENZE: Marpo & TroubleGang vydali album za hranicemi hip hopu. Je jejich terapií

 


Lenny Kravitz
O2 arena, Praha
30. 6.

Lenny Kravitz vyráží na dva roky trvající světové turné Here To Love. Do Prahy se charismatický hudebník se svou pověstnou energií vrátí 30. června. Tuzemským fanouškům představí mimo jiné své jedenácté řadové album Raise Vibration.

 


Kiss
O2 arena, Praha
1. 7.

Kiss se rozhodli prodloužit svou poslední šňůru End Of The Road Tour a ještě jednou se tak rozloučí i s českými fanoušky. Stane se tak 1. července v pražské O2 areně. Jak kapela hlásá, připravena je opět monumentální show. "Odejdeme stejně, jako jsme přišli: 'Nedotknutelní a nezadržitelní,'" řekli Kiss.

Kiss možná už skutečně naposledy v Praze. Zahrají v O2 areně v létě

 


Sting
Slavkov Open 2020, Slavkov u Brna
5. 7.

Také Sting se rozhodl prodloužit své turné. V roce 2020 zamíří s programem My Songs i do Evropy a zcela poprvé se představí ve Slavkově u Brna. Zpěvákovi příznivci se mohou těšit na dynamickou show zaměřenou na nejoblíbenější Stingovy skladby mapující jeho kariéru. Předskokany několikanásobného držitele Grammy budou Vojta Dyk s B-Side Bandem a Lenka Nová s kapelou Petra Maláska.

 


Iron Maiden
Sinobo Stadium, Praha
7. 7.

Iron Maiden se vrací do Evropy. Prahu navštíví 7. července. Fanoušky čeká fenomenální show plná šílených rekvizit a zábavy. "Jsme opravdu nadšeni, že se vracíme do Evropy, kde oslovíme ještě více našich fanoušků," řekl zpěvák Bruce Dickinson.

Iron Maiden znovu zboří Prahu. V červenci ovládnou Sinobo Stadium

 


Twenty One Pilots
, The Lumineers a další
Colours of Ostrava
15. - 18. 7.

Twenty One Pilots, The Lumineers, Sigrid, Tones and I, Wardruna a mnohá další jména čekají v červenci na návštěvníky festivalu Colours of Ostrava. Jeho devatenáctý ročník opět nabídne na dvě desítky scén, na kterých kromě koncertů proběhnou i diskuze, divadelní představení či různé workshopy.

 


Ben Cristovao
O2 arena, Praha
26. 9.

Jeden z největších koncertů svého života plánuje Ben Cristovao. Letošní vystoupení v O2 areně ho motivovalo k tomu, aby se do největší pražské haly vrátit. Benova nová show má být ještě lepší než ta předchozí, a tak se fanoušci mají rozhodně na co těšit. Režii si vezme na starost Jakub Vedral z Art Prometheus.

Ben Cristovao v O2 areně létal. Jeho show byla plná překvapení

 


The Chainsmokers
         
Tipsport aréna, Praha
8. 10.

The Chainsmokers dorazí do Prahy v říjnu. Poslední rok byl pro DJskou dvojici velice úspěšný. Na své konto přidala několik hitů a zařadila se mezi nejvíce vydělávající celebrity. Do České republiky se producenti podívají v rámci svého evropského turné, které čítá devět zastávek.

 


A-ha
O2 arena, Praha
28. 10.

Pražská O2 arena bude hned první zastávkou turné věhlasné norské formace. Ta se českým fanouškům představí vůbec poprvé, rozhodla se jim proto nabídnout největší hity své kariéry. Těšit se můžeme například na skladby Take On Me, The Sun Always Shine on T.V. nebo Crying in The Rain.

 


Ozzy Osbourne
O2 arena, Praha
13. 11.

Ozzy Osbourne byl kvůli zdravotním problémům nucen přeložit evropskou část svého turné, a tak si v Praze místo února zahraje až 13. listopadu. Během šestitýdenní série koncertů navštíví devět zemí. Jak zpěvák podotýká, na své show se opravdu těší. "Nemůžu se dočkat, až znova pohnu zadkem," říká.

Ozzy Osbourne hodlá v lednu 2020 překvapivě vydat nové album

 


Kabát
O2 arena, Praha
26. 11.

Kabát opět vyráží na halové turné. Největší ze zastávek bude ta v pražské O2 areně. Pódium bude znovu koncipované doprostřed haly, a tak budou fanoušci svým oblíbencům i tentokrát velmi blízko. Do svého repertoáru plánují "Kabáti" zařadit také skladby z připravovaného alba.

Kabát zavítal před Vánocemi do klubu v Brně, věnoval nadaci Dejme dětem šanci přes dva miliony

Text: Andrea Štipčáková

Témata: Green Day, The 1975, Fall Out Boy, Underworld, Skepta, Guns N' Roses, Aerosmith, Marpo & Troublegang, Lenny Kravitz, Kiss, Sting, Iron Maiden, Twenty One Pilots, The Lumineers, Colours of Ostrava, Rock For People, Ben Cristovao, The Chainsmokers, A-ha, Ozzy Osbourne, Kabát

zavřít