Příčinou smrti zpěvačky The Cranberries bylo utonutí

Vydáno 08.09.2018 | autor: Andrea Černá

Frontmanka The Cranberries Dolores O'Riordan se utopila ve vaně následkem intoxikace alkoholem, oznámil výsledek vyšetřování úřad koronera. Případ označuje jako "tragickou nehodu". Zpěvačka zemřela letos 15. ledna ve věku 46 let.

Příčinou smrti zpěvačky The Cranberries bylo utonutí Příčinou smrti zpěvačky The Cranberries bylo utonutí

Dolores O'Riordan byla v lednu nalezena ve vaně ve svém pokoji v londýnském hotelu Park Lane Hilton. Neměla žádné zranění nebo známky sebepoškozování, ale vypila nadměrné množství alkoholu, uvedli svědci. Šetření ukázalo, že v místnosti byly prázdné lahve (pět miniaturních lahví a láhev šampaňského) a také zásobníky léků na předpis s množstvím tablet. Toxikologické testy nicméně ukázaly v krvi O'Riordan pouze terapeutické množství léků. Na 100 ml krve se ovšem objevilo 330 mg alkoholu.

Dolores O'Riordan z The Cranberries – geniální hlas, milující matka a hlas Irska

Z vyšetřování vyplynulo, že zpěvačka se ubytovala v hotelu 14. ledna 2018. Okolo půlnoci byla v kontaktu s pokojovou službou a kolem třetí ráno telefonovala se svou matkou. Později toho rána byla nalezena v koupelně bez známek života a po deváté hodině prohlášena za mrtvou.

Během šetření případu vyplynulo, že O'Riordan měla bipolární poruchu, na léčbu však reagovala dobře. Procházela obdobím abstinence a nadměrného pití, 9. ledna ale mluvila s psychiatrem Dr. Seamusem O'Ceallaighem a byla v "dobrém stavu".

Ve věku 46 let zemřela Dolores O'Riordan, nezaměnitelný hlas The Cranberries

Během 90. let dosáhla irská kapela The Cranberries mezinárodního úspěchu díky hitům Linger a Zombie. V roce 2017 se hudebníci pustili do britského a evropského turné, které muselo být v květnu zrušeno v důsledku zdravotních problémů zpěvačky. Oficiální webové stránky skupiny uváděly jako příčinu "lékařské důvody spojené s problémy se zády". Těsně před Vánocemi loňského roku ale zpěvačka na Facebooku oznámila, že se "cítí dobře", což dalo fanouškům naději v pokračování turné.

Vyšetřování bylo ukončeno 6. září, což je den, kdy by O'Riordan oslavila 47. narozeniny. Se svým manželem Donem Burtonem, bývalým tour managerem popové skupiny Duran Duran, se rozešla v roce 2014. Společně měli tři děti.

Témata: Dolores O'Riordan, The Cranberries, smrt

zavřít