Slovenská kytaristka Stanka Apfelová prohrála ve 35 letech boj s rakovinou

Vydáno 22.05.2024 | autor: iREPORT

Ve věku 35 let zemřela slovenská muzikantka Stanka Apfelová, která bojovala s rakovinou prsu. Na inovativní onkologický lék se jí dokonce lidé skládali ve sbírce, jež nakonec vynesla statisíce euro. O jejím skonu informovala jak její rodina, tak kapela Toddler punk, s níž vystupovala.

Slovenská kytaristka Stanka Apfelová prohrála ve 35 letech boj s rakovinou Slovenská kytaristka Stanka Apfelová prohrála ve 35 letech boj s rakovinou

„Stanka svůj boj s rakovinou prohrála. Dala však naději jiným ženám, maminkám, dcerám… Bude chybět celé rodině, nám všem, všem přátelům, manželovi Erikovi, sestře Hance, otci Edovi, ale především své malé dcerce Lindušce…“ informovala na facebooku pozůstalá rodina.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

„Děkuji, lásko, za všechno, byla jsi nejlepší manželka, maminka, kamarádka a samozřejmě baskytaristka a kytaristka. Byla jsi hozená do boje, který se nedal vyhrát, ale bila jsi se jako lev. Miluji tě,“ dodal manžel Apfelové Erik Horák.

Apfelová bojovala s rakovinou už potřetí. O jejím návratu se dozvěděla letos na jaře, přičemž byl odhodlaná vyzkoušet speciální onkologický lék, který však neproplácí pojišťovna. Požádala proto o pomoc celé Slovensko. V rámci internetové sbírky a také benefičního koncertu se jí nakonec pomohlo vybrat zhruba 300 tisíc euro.

Kytaristka a baskytaristka hrála v kapelách Zlokot a Toddler punk, která se věnovala tvorbě pro děti.

red, foto: FB Stanky Apfelové
Témata: Stanka Apfelová, Toddler punk, Zlokot, smrt

NEJČTENĚJŠÍ

SOUTĚŽE

SOUTĚŽ: Filmový festival Karlovy Vary 2024 SOUTĚŽ: J.A.R. na hradě Kašperk
zavřít