Techno dechovka Meute znovu ovládne Roxy

Vydáno 02.09.2019 | autor: redakce

Kdo nebyl na vyprodaném jarním koncertě německé kapely Meute, má 20. dubna příštího roku druhou šanci. Meute se stali v Evropě za poslední dva roky naprostým fenoménem. Kombinace intenzivních techno beatů a expresivních dechových nástrojů osvobozuje elektronickou hudbu od DJ pultu a počítačů a převrací žánr vzhůru nohama. 

Techno dechovka Meute znovu ovládne Roxy Techno dechovka Meute znovu ovládne Roxy

Jejich úspěch potvrzují jak miliony shlédnutí jejich improvizovaných pouličních představení, vyprodaná světová tour, tak i uznání hudebníků, jako jsou Laurent Garnier či Trentemøller.

Techno dechovka ovládla Roxy: Němečtí Meute spustili svůj pochodový rytmus

Meute dokazují, že techno se nemusí hrát jenom přes playery nebo synťáky. Roku 2016 doslova vtrhli na scénu se svým virálním videem ‘REJ’ od berlínského elektronického dua Âme a okamžitě poté začali vyprodávat jednu show za druhou. Jejich vypilované aranže ceněných skladeb housové a techno scény posluchače chytnou a nepustí.

Tuba suplující basovou linku, xylofon nahrazující syntetizátor a bicí, které spolehlivě zastoupí 808 mašinky - to vše zaručuje hudební i vizuální zážitek, který se nebude jen tak opakovat.

Předprodej začíná 2. září v poledne přes MY ROXY, 24 hod poté v sítích GoOut a Ticketmaster.

tz, jm, foto: Tomáš Klíma

Témata: Meute, Roxy, techno, dechovka

zavřít