Rasmus se vrátí do České republiky, představí písně z připravovaného alba

Vydáno 20.05.2021 | autor: redakce

Finská skupina Rasmus hlásí návrat do České republiky. V rámci turné k chystanému desátému studiovému albu zahraje příští rok na podzim v pražském Foru Karlín. Půjde o její tuzemský největší halový koncert.

Rasmus se vrátí do České republiky, představí písně z připravovaného alba Rasmus se vrátí do České republiky, představí písně z připravovaného alba

Od vydání posledního alba finské skupiny Rasmus Dark Matters uplynuly čtyři roky. Během pandemie se Rasmus věnovali nahrávání své desáté studiovky společně s dánským producentem Joshuou působícím ve Velké Británii. The Rasmus se vracejí s prvními plody této spolupráce v podobě nového singlu Bones.

Finští The Rasmus řádili v Lucerně, vystoupili také Eddie Stoilow

Po písni Bones budou následovat další singly, které zkrátí čekání na celé album, jehož vydání je naplánováno na rok 2022. Konkrétní datum bude ještě upřesněno. Chystaná deska podpoří plánované celosvětové turné.

Na zvukové stránce singlu a alba se podílí producent Joshua, který má na kontě spolupráce s kapelami a zpěváky Kent (7 švédských Grammy), MEW, Kashmir (6 dánských Grammy), Guano Apes, Broder Daniel, Carpark North a mnoha dalšími. Byl producentem roku 2010 ve Švédsku a podílel se na mnoha platinových a zlatých albech jako producent a zvukař.

Lauri Ylönen, zpěvák Rasmus, přibližuje, co bylo inspirací k napsání prvního singlu z chystaného alba: „Bones je písnička o špatné karmě. Cokoli v životě uděláš, tak se ti vrátí. Dobré i zlé. Vždy se shledáš se svými činy. Vše se nám vrací. Důsledky našeho chování si nás vždy najdou. Tato písnička má mírně odlišný zvuk, ale stále jsou to Rasmus. Po více než roce práce je velmi dobrý pocit konečně vydat novou hudbu. Vypustit tuhle píseň z klece a nechat ji volně letět.“

Úspěšná finská kapela Rasmus plánuje vydání svého desátého alba na rok 2022. Nyní již na svých stránkách odtajnila termíny celosvětového turné, které se uskuteční na podzim roku 2022. V jeho rámci hlásí i návrat do České republiky. Koncert je plánovaný na 15. října 2022 ve Foru Karlín. Bude se jednat o doposud největší tuzemské halové vystoupení kapely.

TZ, foto: Venla Shalin
Témata: Rasmus, turné, Praha

zavřít