Nejočekávanější koncerty zahraničních interpretů roku 2022 (IV.): Podzim a zima budou patřit Rasmus, Cure, Placebu nebo Nightwish

Vydáno 09.03.2022 | autor: Andrea Štipčáková

Uvolnění protipandemických opatření dává naději, že se čeští fanoušci konečně dočkají několikrát odložených koncertů. Na podzim a v zimě se můžeme těšit na koncerty Rasmus, The Cure, Lizz Wright, Placeba, Marcuse Millera, The Chainsmokers a Nightwish.

Nejočekávanější koncerty zahraničních interpretů roku 2022 (IV.): Podzim a zima budou patřit Rasmus, Cure, Placebu nebo Nightwish Nejočekávanější koncerty zahraničních interpretů roku 2022 (IV.): Podzim a zima budou patřit Rasmus, Cure, Placebu nebo Nightwish


The Rasmus
15. 10. 2022, Forum Karlín, Praha

Finští The Rasmus se po třech letech vrací do Prahy. Svůj koncert odehrají 15. října ve Foru Karlín, kde mimo jiné představí svůj singl Jezebel, jenž aktuálně koluje v éterech rádií. Kapela s ním mimo jiné vystoupí také na Eurovizi v Turíně, kam byla nominovaná.

Rasmus se vrátí do České republiky, představí písně z připravovaného alba

The Cure
24. 10. 2022, O2 arena, Praha

The Cure s frontmanem Robertem Smithem se vydávají na turné, v rámci kterého navštíví 22 zemí a odehrají 44 koncertů. Do Prahy formace dorazí po dlouhých šesti letech, a to 24. října. The Cure už od počátku svého vzniku dokázali fanoušky zaujmout výjimečným zvukovým projevem a podle jejich slov se příznivci mohou opět těšit na skvělou hudební show.

Lizz Wright
30. 10. 2022, Janáčkovo divadlo, Brno

Andělský hlas, charismatický projev, zemité a oduševnělé písně a skvělá doprovodná kapela. Lizz Wright toto vše nabízí ve vzácně vyrovnané kombinaci, okořeněné tradicí afroamerické spirituální hudby a blues. Vychutnat si její hudbu budou moci návštěvníci JazzFest Brno, v rámci jehož programu vystoupí v Janáčkově divadle.

Placebo
31. 10. 2022, O2 arena, Praha

Placebo se podívají do Česka s deskou Never Let Me Go, která vyjde již 25. března. Jde o první album od Loud Like Love, které vyšlo před devíti lety. Fanouškům z něj dvojice Brian Molko a Stefan Olsdal již představila první ochutnávku Surrounden By Spies.

LIVE: Druhý den Frequency zabodoval George Ezra, Galantis i Anne-Marie, o Placebo nebyl zájem

Marcus Miller
4. 11. 2022, Janáčkovo divadlo, Brno

Vůbec poprvé dorazí do Brna mistr basové kytary Marcus Miller. Jedna z vůdčích osobností jazzové hudby posledních čtyř dekád navštíví Janáčkovo divadlo 4. listopadu. Jeho jméno je spojeno s hvězdami, jako byli Michael Jackson, Frank Sinatra nebo Elton John, hudbu muzikanta pak jednoznačně poznáte díky unikátní slapové technice hry.

The Chainsmokers
6. 11. 2022, Tipsport arena, Praha

The Chainsmokers měli do tuzemska původně přijet už v dubnu, kvůli opatřením proti koronaviru ve světě se však rozhodli turné posunout až na podzim. Do pražské Tipsport areny se podívají 6. listopadu. Šňůru měli jet k albu World War Joy, které kapela vydala před dvěma lety. Od té doby však stačila vzniknout nová deska, která spatří světlo světa již zanedlouho. Svým fanouškům tak The Chainsmokers představí písně hned ze dvou nahrávek.

Nightwish
21. 12. 2022, O2 arena, Praha

Těsně před Vánocemi ovládne O2 arenu finská symphonic-metalová legenda Nightwish. Ta má přichystanou ke své desce Human II: Nature grandiozní megashow plnou pyroefektů a jedinečného stage designu. Speciálním hostem šňůry budou cyber draci Beast in Black, vystoupí také metalová banda Turmion Kätilöt.

Text: Andrea Štipčáková, foto: David Webr, Marie Strnadová
Témata: The Rasmus, The Cure, Lizz Wright, Placebo, Marcus Miller, The Chainsmokers, Nighwish

zavřít