Tom Grennan se chystá do Prahy. V Rock Café představí své nové album

Vydáno 09.10.2020 | autor: Andrea Štipčáková

Tom Grennan dorazí příští jaro do Prahy. Svým fanouškům zahraje v klubu Rock Café, kde mimo jiné představí i své nové album. Jmenovat se bude Evering Road a zpěvák na něj láká singly This Is The Place a Oh Please.

Tom Grennan se chystá do Prahy. V Rock Café představí své nové album Tom Grennan se chystá do Prahy. V Rock Café představí své nové album

Britský zpěvák se specificky nakřáplým hlasem Tom Grennan o sobě dal poprvé vědět v roce 2016, kdy hostoval na úspěšném singlu When It All Goes Wrong drum'n'bassovým legendám Chase & Status. Už v té době měl ale v šuplíku několik soulem i indie folkem inspirovaných písní, které o dva roky později vydal na svém debutovém albu, které doputovalo do top pětky britské hitparády. Na své úspěchy plánuje brzy navázat druhým albem, které 20. dubna 2021 představí i pražským fanouškům v klubu Rock Café.

Vesmírní Starset v pražském Rock Café zachraňovali lidstvo

Tom Grennan pochází z britského města Bedford. Než se rozhodl věnovat na sto procent hudební dráze, měl našlápnuto k tomu stát se profesionálním fotbalistou. Během jeho častých akustických koncertů v londýnských klubech jej ale objevil producent Charlie Hugall (Florence + The Machine, Kaiser Chiefs), s kterým Grennan nahrál svůj debutový singl Found What I've Been Looking For. Ten si na Spotify dodnes streamovalo více než padesát milionů posluchačů. Díky úspěchu první písně následně podepsal smlouvu s velkým vydavatelstvím Sony Music, pod kterým vydal tři kratší EP a následně i svou první dlouhohrající nahrávku.

Debutová deska Lighting Matches vyšla v roce 2018 a dostala se až na páté místo britské albové hitparády. Magazín NME albu udělil čtyři z pěti hvězd a napsal, že je plné procítěných stylových kytarových bangerů, které i ze zpěvákova rodného stotisícového města Bedford dělají malý britský Hollywood. Pro NME pak sám Grennan prozradil, že deska popisuje jeho úspěšný souboj s traumatem poté, co byl ve svých osmnácti letech napaden a déle než rok se potýkal s následky. 

Na svou druhou desku Evering Road láká singly This Is the Place a Oh Please, který je inspirovaný hip hopem a Grennanovou návštěvou New Yorku: „První věc, která se mi při psaní této písně vybavila, byl Brooklynský most, to, jak jsem po něm poprvé přecházel do Manhattanu. V ten moment jsem měl pocit, že nic není nemožné. Byl jsem nadšený z toho, kým vším se můžu stát. Oh Please je skladba, kterou jsem napsal po těžkém rozchodu, není to vyloženě rozchodová píseň, spíš vlastní povzbuzující vzkaz upozorňující na to, abych se vyhnul temným místům a činil ta správná rozhodnutí.“

TZ
Témata: Tom Grennan, Rock Café, indie pop, alternativní rock

zavřít