Tom Petty zemřel na neúmyslné předávkování léky. Potvrdila to lékařská zpráva

Vydáno 20.01.2018 | autor: Josef Martínek

Legendární Tom Petty zemřel už 2. října loňského roku, až po několika měsících je však jasné, co bylo příčinou jeho nečekaného skonu. Podle lékařské zprávy se neplánovaně předávkoval léky.

Tom Petty zemřel na neúmyslné předávkování léky. Potvrdila to lékařská zpráva Tom Petty zemřel na neúmyslné předávkování léky. Potvrdila to lékařská zpráva

Petty trpěl mnoha zdravotními problémy, mimo jiné koronární aterosklerózou či rozedmou plic. Potíže měl i s koleny a ke všemu si zlomil kyčel. Na svůj zhoršený zdravotní stav však nedbal a vyrazil  se svou skupinou The Heartbreakers na rozsáhlé turné čítající 53 zastávek.

Tom Petty - Rock'n'rollový lamač srdcí, který hrál až do konce

Jak konstatují manželka Dana a dcera v Adria v prohlášení, bolest se pro něj v posledních dnech života stala nesnesitelnou, což vyústilo v neúměrné dávkování léků. Užíval medikamenty proti bolesti, ale i na spaní nebo deprese. 

Šestašedesátiletý hudebník byl nalezen začátkem října ve svém domě v Malibu ještě živý. Byl okamžitě převezen do nemocnice, lékaři však zjistili, že jeho mozek neprojevuje žádnou aktivitu. O několik hodin později zemřel. 

jm

Témata: Tom Petty, rock'n'roll, The Heartbreakers

zavřít