V Rock Café se bude debatovat. Diskuzi ke slovenským volbám bude moderovat Jindřich Šídlo

Vydáno 19.09.2023 | autor: iREPORT

Jak už je v Rock Café zvykem, důležité společenské události si nenechává ujít. Tentokrát se vydá za hranice. Slovensko čekají už 30. září předčasné volby, které zásadně napoví směr, kterým se naši východní sousedé vydají. Proto klub připravil další ze série debat, která se bude věnovat právě tomuto tématu. Konat se bude 25. září od sedmi hodin večer.

V Rock Café se bude debatovat. Diskuzi ke slovenským volbám bude moderovat Jindřich Šídlo V Rock Café se bude debatovat. Diskuzi ke slovenským volbám bude moderovat Jindřich Šídlo

Moderátorem debaty bude novinář a politický komentátor Jindřich Šídlo, jehož paměť pokrývá posledních několik dekád politického dění nejen u nás v České republice, ale i na Slovensku. Jedním z hostů bude šéfredaktor Aktuality.sk Peter Bárdy, který před nedávnem vydal knihu Fico: Posadnutý mocou a v jehož redakci pracoval také zavražděný novinář Ján Kuciak. Dalším debatujícím bude herec a politik Milan Kňažko, který v minulosti na Slovensku působil třeba jako ministr zahraničních věcí nebo ministr kultury. Třetím hostem bude komentátor Karel Paták aneb Visegrádský jezdec, který dlouhodobě sleduje dění na české i slovenské politické scéně.

V jakém stavu je slovenská společnost? Vrátí se k moci Robert Fico? Nebo volby vyhraje Progresívne Slovensko? A jak volby případně ovlivní nedávné oznámení prezidentky Zuzany Čaputové, že nebude obhajovat svůj mandát? Právě na tyto otázky budeme hledat odpovědi v pondělí 25. září od sedmi večer v divadelním sále v Rock Café.

red, foto: archiv Rock Café
Témata: Rock Café, Jindřich Šídlo, Peter Bárdy, Milan Kňažko, Karel Paták, debata

zavřít