Vašo Patejdl podlehl krátké těžké nemoci, bylo mu 68 let

Vydáno 19.08.2023 | autor: iREPORT

Kapela Elán šokovala 19. srpna krátce před polednem zprávou o úmrtí svého člena Vaša Patejdla. Zpěvák podlehl krátké těžké nemoci, ještě před třemi týdny přitom stál na společném pódiu jako host Petera Nagyho.

Vašo Patejdl podlehl krátké těžké nemoci, bylo mu 68 let Vašo Patejdl podlehl krátké těžké nemoci, bylo mu 68 let

„S nekonečnou bolestí a prázdnotou v našich srdcích vám oznamujeme, že dnes 19. srpna v nočních hodinách nás po krátké a těžké nemoci navždy opustil mimořádný a vzácný člověk, náš celoživotní přítel, výjimečný a geniální hudebník a hudební skladatel megahitů světové úrovně, pan Vašo Patejdl. Děkujeme ti za všechno. Odpočívej v pokoji, modlíme se za tebe a drž nám tam nahoře místo,“ šokovala zprávou o úmrtí svého člena skupina Elán.

Příběh československého hitu: Elán - Voda čo ma drží nad vodou

Vašo Patejdl se narodil v roce 1954 v Karlových Varech, velkou část svého mládí ale strávil na Slovensku, kde studoval na VŠMU v Bratislavě. V roce 1969 založil spolu s Jožo Rážem Elán, který o šest let později opustil, aby se do něj v osmdesátých letech vrátil. Mezi největší hity kapely patří Láska moja, Zaľúbil sa chlapec, Amnestia na neveru, Nie sme zlí nebo Jedenáste prikazanie.

Na příští rok Elán plánoval dva velké koncerty, jeden v pražské O2 areně a druhý v Bratislavě. Společně s Rážem na něm chtěl Patejdl oslavit sedmdesátiny. Zároveň plánoval na letošní rok samostatný vánoční koncert v Divadle Kalich.

Na legendárního hitmakera na sociálních sítích vzpomínají mnohé osobnosti. Peter Nagy sdílel tři týdny starou fotografii z nedávného společného koncertu, Kuba Ryba z Rybiček 48 uvedl: „Velkej mistr svýho řemesla a jsem rád, že jsem se s ním mohl seznámit.“

red, foto: Radim Hromádko, Jano Taufer
Témata: Vašo Patejdl, Elán, smrt

zavřít