LIVE: Elán neomylně sázel hity. Do Prahy přivezl i velkou show

Vydáno 20.10.2016 | autor: Hana Bukáčková

Elán svým posledním albem hrozí, že živé je z pódia nikdo nedostane. A potvrdili to i koncertem v Praze, kterým zakončovali českou část turné. Nyní se přesouvají na Slovensko. 

LIVE: Elán neomylně sázel hity. Do Prahy přivezl i velkou show LIVE: Elán neomylně sázel hity. Do Prahy přivezl i velkou show


ELÁN

TIPSPORT ARÉNA, PRAHA
19. 10. 2016

Vystoupení zkrášlovaly bohaté videoprojekce a počet obrazovek včetně těch výsuvných, které zpřístupnily viditelnost snad každému v hale. Doprovodná videa ale nemusela být v některých případech až tak striktně tématická. Těžko již můžeme očekávat, že by Jožo s Vašem pobíhali či poskakovali po pódiu. Na to nikdy nebyli a ani by to neměli zapotřebí. Zajímavým momentem bylo promítání záběrů známých světových osobností, které již nejsou mezi námi, při Zvláštny smútok víťazov. Byla to ten večer světelná vizuální show, která potěšila nejedno oko. Asi nejpompéznější v jejich koncertní historii.

Elán interview: Trochu megalomanské turné lidé chtějí

Mezi jednotlivými písničkami se nevnucovali lacinými řečmi, zábavnými historkami ani nepředvedli ve své show nic nového. Místo toho odvedli poctivou dvouhodinovou práci. Železnou sestavu Jožo Ráže, Vaša Patejdla a Jano Baláže a spol. zpestřila dechová sekce v zastoupení saxofon, pozoun, trumpeta.

FOTOREPORT: Elán v Praze varoval: Živých nás nedostanú!

Skupina si umí udělat legraci sama ze sebe, jak jinak by toto turné a svoji poslední studiovku mohla nazvat Živých nás nedostanú. Tour bylo spjaté s třicátým výročím od vydání jejich alba Hodina slovenčiny. Asi nejznámější hit z této desky Stužková přišel na řadu hned zkraje vystoupení. Skupinu nerozhodil ani drobnější výpadek slov z Jožových úst v třetí třetině setu.

Dvouhodinovka příjemných písniček ukázala, že Eláni své věrné ani po letech neomrzí. Hojná návštěvnost v zastoupení všech věkových kategorií toho byla důkazem.

Témata: Elán, Jožo Ráž, Vaše Patejdl, Ján Baláž, Živých nás nedostanú, koncerty, rock

 

3,50

čtenáři

hlasuj
zavřít