VIDEO: Ektor natáčel klip Ikaros v Řecku. V prosinci přijde s novým albem Alfa

Vydáno 26.10.2017 | autor: redakce

Rapper Ektor vydává v těchto dnech svůj další videosingl z připravované desky jménem Alfa. Ta vyjde 4. prosince na jeho 32. narozeniny.

VIDEO: Ektor natáčel klip Ikaros v Řecku. V prosinci přijde s novým albem Alfa VIDEO: Ektor natáčel klip Ikaros v Řecku. V prosinci přijde s novým albem Alfa

Jeho nejnovější klip nese název Ikaros a jedná se již o čtvrtý videosingl z připravované desky. Předcházely mu tři úspěšné klipy Status, Hledám si tu pravou a XXL.

RECENZE: Ektor na novém albu Detektor II? To je snad špatný vtip

Příběh o Íkarovi z řecké mytologie zná snad většina z nás. Co však má společného bájný Daidalův syn s Ektorem? Krom kořenů v Řecku třeba také fakt, že se oba na své cestě nenechali ovlivnit radami a názory druhých. A to i za cenu toho, že se mohou spálit.

Asi nejvyklidnější videosingl za Ektorovu kariéru se natáčel v řeckých Athénách. Jednou z hlavních lokací byla i polytechnická univerzita, jejíž příběh se zapsal do historie především díky studentské revoluci proti tehdejší vojenské vládě. Ta byla 17. listopadu 1973 tvrdě potlačena vojsky řecké armády za což spousta studentů zaplatila životem. Jedná se tedy o víc než příznačné místo, které se stalo symbolem svobody a revoluce.

O produkci se postaral legendární DJ Wich. Nutno dodat, že historická spolupráce Ektora s "Máňou" pamatuje nejeden hit. U tohoto nejnovějšího počinu jim vše sedlo na výbornou.

Jak již bylo zmíněno, Ektorova šestá studiová deska s názvem Alfa vyjde 4. prosince 2017. Její velkolepý křest je pak naplánován na pátek 16. února v pražském Sasazu. Bude se zároveň jednat o Ektorovo první veřejné vystoupení po více než roční koncertní pauze. 

tz, jm

Témata: Ektor, Ikaros

zavřít