Whitesnake a Europe si společně podmaní Brno

Vydáno 17.12.2019 | autor: redakce

Rockoví matadoři Whitesnake v čele s Davidem Coverdalem hlásí návrat do České republiky. V brněnské DRFG aréně zahrají 19. května 2020 spolu se švédskými Europe

Whitesnake a Europe si společně podmaní Brno Whitesnake a Europe si společně podmaní Brno

 David Coverdale založil Whitesnake v roce 1978, dva roky po svém odchodu z Deep Purple. Tvorba Whitesnake přinesla koncem sedmdesátých let a v první polovině let osmdesátých jak těžký blues-rock na albech Trouble, Lovehunter, Ready And Willing a Come An‘ Get It, tak později výbušný hard rock zachycený na desce Slide It In či na nejúspěšnějších albech Whitesnake z roku 1987 a Slip of the Tongue z roku 1989. V té době se kapela nesmazatelně zapsala do hudebních dějin nadčasovými hity Is This Love, Here I Go Again nebo Still Of The Night.

Def Leppard a Whitesnake rozezněli pražskou O2 arenu hard rockem

Dosud poslední nahrávka byla vydána v roce 2019 pod názvem Flesh & Blood a kapela ji představila i na pražském koncertě letos v červnu.



"Jsme skutečně nadšeni a těšíme se na to, až v roce 2020 opět zahrajeme v České republice a společně ještě jednou oslavíme 40. výročí Whitesnake. A jsem moc vděčný, že už čtyřicet let cestuji po tomto neuvěřitelném světě - chceme svými koncerty oslavit ty nezapomenutelné okamžiky s miliony lidí... Všem, kteří se k nám na této úžasné cestě připojili, opravdu děkuji!! Miluji tyto sdílené okamžiky, stejně jako svojí práci. Ještě jednou díky za těch 40 let!" uvedl David Coverdale.

Kapelu Whitesnake v současné době tvoří: David Coverdale (zpěv), Reb Beach (kytary), Joel Hoekstra (kytary), Michael Devin (basa), Tommy Aldridge (bicí), Michele Luppi (klávesy).

Vstupenky budou v sítích Ticketmaster a Ticketportal k dostání od 20. prosince od deseti hodin. Jejich ceny se budou pohybovat v rozmezí od 890 do 1 590 Kč. 

tz, jm

Témata: Whitesnake, Europe, David Coverdale, Deep Purple

zavřít