Zemřel B. J. Thomas, proslavila ho píseň Raindrops Keep Fallin’ On My Head

Vydáno 30.05.2021 | autor: redakce

V 78 letech zemřel popový zpěvák B. J. Thomas, který se proslavil písní Raindrops Keep Fallin’ On My Head, jež byla použitá ve filmech Forrest Gump, Butch Cassidy and the Sundance Kid nebo Spider-Man 2. Za skladbu získal Oscara.

Zemřel B. J. Thomas, proslavila ho píseň Raindrops Keep Fallin’ On My Head Zemřel B. J. Thomas, proslavila ho píseň Raindrops Keep Fallin’ On My Head

Zprávu o úmrtí Thomase přinesl publicista Jeremy Westby, s nímž zpěvák dlouhodobě spolupracoval. Hudebník zemřel ve svém domě v Arlingtonu v Texasu 29. května, jako příčinu úmrtí Westby uvedl komplikace související se čtvrtým stádiem rakoviny, o které Thomas poprvé promluvil letos v březnu.

Zemřel Kevin Clark, bubeník ze Školy ro(c)ku

Zpěvák se narodil v Oklahomě, ještě jako dítě se však s rodiči přestěhoval do Houstonu v Texasu, kde ho velmi ovlivnila country muzika Hanka Williamse. Právě díky coveru jeho písně I´m So Lonesome I Could Cry se Thomas poprvé dostal do povědomí lidí.

Úspěch mu však přinesl až singl Raindrops Keep Fallin’ On My Head, kterého se prodali před dva miliony kopií a objevit se ve filmech jako Forrest Gump nebo Spider-Man 2.

Jen několik let poté spadl hudebník do drog, z nichž se dostal díky manželce Glorii. Stal se křesťanem a začal se věnovat gospelové muzice. V roce 1976 vydal album Home Where I Belong, které bylo oceněné Grammy. Kromě jiného Thomas namluvil reklamy pro Coca-Colu a Pessi, zahrál si ve filmu Jory and jake´s Corner a napsal autobiografii, kterou pojmenoval stejně jako svou úspěšnou desku Home Where I Belong.

red
Témata: B. J. Thomas, Raindrops Keep Fallin’ On My Head, Grammy, Oscar

zavřít