Zemřel bývalý zpěvák Turbonegro Hank von Hell

Vydáno 20.11.2021 | autor: redakce

Zemřel norský zpěvák Hank von Hell (známý také jako Hank von Helvete nebo Hank Hertugen), který působil v kultovní punk-rockové kapele Turbonegro. Zprávu o jeho úmrtí oznámila hudebníkova rodina, bylo mu 49 let.

Zemřel bývalý zpěvák Turbonegro Hank von Hell Zemřel bývalý zpěvák Turbonegro Hank von Hell

Hankova rodina potvrdila smrt hudebníka norskému deníku Tvedestrandsposten. Na sociálních sítích dále dodala, že je vděčná za všechny okamžiky, které s ním mohla prožít.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Von Helvete (vlastním jménem Hans-Erik Dyvik Husby) působil v kapele Turbonegro, kterou založil na konci osmdesátých let. Ve Skandinávii patřila tahle formace mezi nejpopulárnější, byla známá svými oddanými fanoušky. V roce 1998 se kapela rozpadla, jedním z důvodů byla i zpěvákova závislost na heroinu. O čtyři roky později se Turbonegro dali znovu dohromady a dodnes vystupují, Von Hell ji znovu opustil v roce 2010. Dohromady stihli vydat šest alb.

„Hans-Erik byl charismatický frontman, zásadní člen kapely. Byl to laskavý člověk s velkým srdcem, intelektuál, jenž se rád pobavil s kýmkoliv. Jsme hrdí na to, co jsme společně vytvořili jako Turbonegro. Hans byl ikonickou postavou v historii norského rocku a popkultury. Byl to herec, romantik a bavič. Během svého života nenechal nikoho na pochybách, že je tím správným frontmanem. Miloval světla reflektorů a pozornost. Myslíme na jeho rodinu, odpočívej v pokoji,“ rozloučili se s bývalým členem muzikanti z Turbonegro.

Po odchodu z Turbonegro byl členem supegroup Doctor Midnight & The Mercy Cult, s níž vydal jednu desku. V posledních letech se věnoval sólové kariéře, v roce vydal 2018 album Egomania. O rok později byla jeho skladba Fake It vybrána na Eurovision Song Contest.

red, foto: FB Hank von Helvete
Témata: Hank Von Hell, Hank von Helvete, Turbonegro, smrt

zavřít