Zemřel Ed King, bývalý člen Lynyrd Skynyrd a spoluautor hitu Sweet Home Alabama

Vydáno 24.08.2018 | autor: redakce

Ve věku 68 let zemřel kytarista Ed King, který od sedmdesátých let ve dvou etapách působil v jižanské rockové skupině Lynyrd Skynyrd. Příčinou jeho skonu byla rakovina. 

Zemřel Ed King, bývalý člen Lynyrd Skynyrd a spoluautor hitu Sweet Home Alabama Zemřel Ed King, bývalý člen Lynyrd Skynyrd a spoluautor hitu Sweet Home Alabama

Úmrtí Kinga, který prošel i skupinami Hunger a Strawberry Alarm Clock, oznámila rodina na jeho facebookové stránce, na svém profilu se k němu vyjádřili i Lynyrd Skynyrd. "Ed byl náš bratr a velký skladatel a kytarista. Vím, že se s ostatními kluky sejde v Rock'n'rollovém nebi," podotkl jeden ze zakládajících členů Gary Rossington.

Ronnie Van Zant zažil s Lynyrd Skynyrd zlaté časy. Zemřel v letadle, aby jeho odkaz převzal bratr Johnny

Kalifornský rodák Edward C. King přišel do skupiny v roce 1972, původně hrál na baskytaru, později ale převzal roli kytaristy. Sestavu o tři roky později opustil, stihl se však autorsky spolupodílet na nesmrtelném hitu Sweet Home Alabama.

V roce 1987 ohlásili Lynyrd Skynyrd comeback po deseti letech od tragické události, kdy se v letadle zabili dva členové skupiny, včetně zpěváka Ronnieho Van Zanta. V nových Lynyrd Skynyrd se stal frontmanem Van Zantův bratr Johnny. King s nimi hrál až do roku 1996, kdy prodělal srdeční selhání. 

Hudebník, který v roce 2011 podstoupil transplantaci srdce, zemřel ve svém domě v Nashvillu. 

jm

Témata: Ed King, Lynyrd Skynyrd, Ronnie Van Zant, Sweet Home Alabama

zavřít