Zemřel funkrockový baskytarista T.M. Stevens, spolupracoval s Tinou Turner i Jamesem Brownem

Vydáno 12.03.2024 | autor: redakce

Po boji s vážnou nemocí zemřel 10. března funkrockový baskytarista T.M. Stevens, který má na kontě spolupráce s Jamesem Brownem, Milesem Davisem nebo Tinou Turner. Několikrát vystoupil také v České republice.

Zemřel funkrockový baskytarista T.M. Stevens, spolupracoval s Tinou Turner i Jamesem Brownem Zemřel funkrockový baskytarista T.M. Stevens, spolupracoval s Tinou Turner i Jamesem Brownem

T.M. Stevens, celým jménem Thomas Michael Stevens, byl americký funkrockový baskytarista. Zemřel ve věku 72 let, jen pár dnů po hospitalizaci v nemocnici kvůli krevním sraženinám v plicích. Na Facebooku to uvedla muzikantka Carrie Beehan, která s ním dříve hrála pod přezdívkou Trysette. Stevens se pak dlouhodobě potýkal také s demencí, kterou mu lékaři diagnostikovali v roce 2017.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

„Zemřel ve spánku. Nedokážu momentálně zodpovědět žádný z vašich dotazů,“ napsala zdrcená Beehan na Facebooku s tím, že fanouškům dá brzy vědět, kdy s baskytaristou proběhne rozloučení.

Stevens odstartoval svoji kariéru v osmdesátých letech coby baskytarista kapely Space Cadets. Byl také členem Pretenders, s nimiž nahrál album Get Close. Později se spojil se Stevem Vaiem a podílel se na nahrání jeho třetí studiovky Sex & Religion, a spolupracoval také s Deep Purple.

Kariéra Stevense byla spojena i s dalšími umělci, mezi nimi s Tinou Turner, Jamesem Brownem, Joem Cockerem nebo Billym Joelem.

TZ, foto: FB T.M. Stevense
Témata: T.M. Stevens, Thomas Michael Stevens, funk, rock

zavřít