Klubová zima (I.): Koncerty Sum 41, Kensington, Onyxe a dalších hvězd zahřejí fanoušky

Vydáno 22.01.2017 | autor: redakce

Ani v nevlídném zimním počasí nemusíte sedět doma, zábava v hudebních klubech totiž neutichá. Přelom ledna a února přináší třeba koncerty Sum 41, Kensington, Lucky Chops, Heymoonshaker a mnoha dalších zajímavých kapel a umělců. Ty nejatraktivnější akce jsme shrnuli v přehledu níže. 

Klubová zima (I.): Koncerty Sum 41, Kensington, Onyxe a dalších hvězd zahřejí fanoušky Koncert Sum 41 v Roxy je beznadějně vyprodaný

 

LE FUNK
27. 1., RADOST FX, PRAHA

Klub Radost FX přichází s novou klubovou nocí Le Funk!, která je zaměřena čistě na funk, nu-disco, funky house a soulfull house. Bude to noc plná pozitivních vibrací, chytlavých melodií, neodolatelných vokálů a celkově hudby, na kterou jste si již třeba chtěli tolikrát zatančit, ale nikde ji nehráli. Pilotní díl uvedou v pátek 27.1. rezidentní Dj's Vilém a Fun, kteří si jako hosta pozvali DJe Sannyho. Určitě zabrousí také do dob oldschool funku či začátků house music a lá kultovního newyorského Studia 54, ale také začátků klubu Radost FX!

Radost FX představuje novou klubovou noc FX Room. Bude živě streamována!

DC BREAKS
27. 1., ROXY, PRAHA

Britský drum'n'bassový projekt DC Breaks bude prvním hostem v nové sezóně klubu Roxy. Dan Haver (D) a Chris Page (C) patří mezi hlavní pilíře Ram Records, a to hlavně díky své univerzální produkci sahající od melodických linek přes tvrdší polohy až po neurofunková párty killery. V Praze bude celý projekt reprezentovat Chris Page v DJ setu. Představí se i slovinský producent z Viper Records Smooth a bohatý český support.

ONYX
2. 2., ROCK CAFÉ, PRAHA

Legendární Onyx z USA alias Fredro Starr a Sticky Fingaz se vrací do Rock Café. Po letní show na Hip Hop Kempu tentokrát zbourají pražský klub. Hrát jim bude DJ Illegal, jako support pak Dj Fatte! Minule bylo beznadějně vyprodáno, ani tentokrát už žádné lístky v pokladnách nezbývají. 

vložte odkaz, text nemažte

HEYMOONSHAKER
2. 2., FLÉDA, BRNO, 3. 2., FÉNIX, ZLÍN
5. 2., LUCERNA MUSIC BAR, PRAHA

Britský tandem Andy BaLcon a Dave Crowe, který je skryt za jménem Heymoonshaker, byl na loňském Rock for People jedním z největších překvapení. Jejich směs syrového blues a excelentního beatboxu, která je okořeněna také dubstepem i dalšími styly fascinovala fanoušky i odborníky. A tak je logické, že na začátku února se objeví díky týmu RfP v Česku znovu, tentokrát ve třech vyhlášených klubových destinacích: Ve čtvrtek 2. února se chystají do brněnské Flédy, v pátek 3. února si podmaní zlínský Fénix club a početné pražské fanoušky potěší v neděli 5. února v Lucerna Music Baru.

 

FRITZ KALKBRENNER
3. + 4. 2. ROXY, PRAHA

Osobitý berlínský producent a mistr analogového zvuku Fritz Kalkbrenner vydal v říjnu již čtvrté studiové album Grand Départ a v rámci světové tour nemine ani pražskou Roxy. Vzhledem k obrovskému zájmu o jeho předcházející show zvolil opět formát dvojkoncertu 3. a 4. února 2017. Mladší z bratrů Kalkbrennerových má svůj nenapodobitelný sound, ve kterém je lehké se při poslechu ztratit, ale zároveň obsahuje deepový taneční groove.

LUCKY CHOPS
5. 2., ROXY, PRAHA

Americká buskingová senzace Lucky Chops je zpět. Naposledy si podmanili publikum v pražském Lucerna Music Baru, nyní vystoupí v klubu Roxy. Proslavili se díky náhodnému chodci, který natočil jejich vystoupení na telefon a sdílel na internetu. Z kapely se stala virální senzace a vyhledávané zpestření veřejného prostoru newyorských ulic a metra. Lucky Chops se chopili příležitosti a vyrazili na americkou a evropskou tour, v jejímž rámci zavítali i do Prahy, kterou si získali. Na svých koncertech uchvacují rockovou přímočarostí a tanečním drivem, který by jim mohl závidět nejeden EDM producent. Člověk by ani neřekl, že hrají jen na dechové nástroje.

SUM 41
6. 2., ROXY, PRAHA

Hráli u nás teprve loni v srpnu na Prague Sounds Good Festivalu, přesto už k nám mají Sum 41 namířeno zase. Kapela vydala v roce 2016 po pěti letech své nové album 13 Voices, načež následuje rozsáhlé evropské turné. Proběhne od ledna do března a Praha v seznamu zastávek figuruhe 6. února. Koncert v klubu Roxy je už ale beznadějně vyprodaný, zájemci tak mohou jedině zkusit zapátrat na překupnickém trhu.

LIVE: Prague Sounds Good nepokazil ani zvuk. Sum 41 excelovali, Pennywise kritizovali Trumpa

 

TRENTEMOLLER
7. 2., ROXY, PRAHA

Dánský multižánrový génius, světově uznávaný multiinstrumentalista a progresivní producent Trentemøller přijede 7. února do klubu Roxy. V rámci své live show přiveze nové album Fixion, které vyšlo loni a zabodovalo v mnoha evropských zemích. Kapela plná vynikajících hudebníku, vizuální show na míru a nové album je zárukou, že nás čeká další nezapomenutelný Trentemøllerův koncert.

ALEX CLARE
8. 2., ROXY, PRAHA

Britský hudebník Alex Clare se vrací po dlouhých pěti letech do Prahy. Clare se narodil v londýnském Southwarku. Odmala poslouchal tak rozdílné žánry jako je jazz, blues, dubstep nebo UK garage. Široké spektrum inspirace se promítlo i do jeho vlastní tvorby. Debutové album The Lateness of the Hour produkovali Major Lazer a vyšlo na respektovaném labelu Island Records. Díky hitu Too Close byl nominován na prestižní Brit Award a zařadil se po bok jmen jako Rudimental, John Newman, Diplo nebo Jamie Woon.

PACESHIFTERS
8. 2., ROCK CAFÉ, PRAHA

Pokud jste v loňském roce zavítali na Rock For People, určitě vám na jedné z hlavních stagí neunikla tříčlenná holandská úderka Paceshifters. Ti zde předvedli velkolepou show a nyní se vrací s klubovými koncerty. Jeden z nich se uskuteční už 8. února v Rock Café a je na co se těšit. Na březen tohoto roku chystají vydat novou desku, kterou tak bohužel nestihnou do Prahy přivézt, několik věcí z ní ale rozhodně zazní. Jako support zahraje znojemská indie partička Psychocandy a ještě jeden pražský host.

THE DILLINGER ESCAPE PLAN
15. 2., ROCK CAFÉ, PRAHA

Mathcoroví šílenci se přijíždějí rozloučit s českými fanoušky. Kapela, která loni vydala desku Dissociation, to po dvaceti letech na scéně balí. Žádnou nostalgii ale nečekejte, tady se bude hrát na krev jako obvykle. Speciálními hosty budou norští destruktoři žánrových mantinelů jazz-blackoví Shining. The Dillinger Escape Plan vždycky hráli podle svých pravidel. Svým debutem Calculating Infinity svého času vyrazili dech nejednomu fanouškovi extrémní hudby. Chirurgicky přesný chaos, "nalámané" riffy, časté zvraty temp, maniakální zpěv, a to všechno s takovým brutálním nasazením. 

THE DEVIN TOWNSEND PROJECT
16. 2., ROXY, PRAHA

Kanadský hudební workoholik a vizionář Devin Townsend se opět chystá do Prahy! Nespoutaný kreativní živel, který překračuje žánrové mantinely dle libosti, tentokrát přiveze do klubu Roxy novou desku Transcendence a mimořádné předkapely Between The Buried And Me a Leprous. Popularitu získal díky působení ve Strapping Young Lad, ale zřetelnou stopu zanechal také na deskách takových interpretů, jako jsou Steve Vai, Front Line Assembly, Soilwork, Stuck Mojo, Darkest Hour nebo Gojira. Už řadu let se Devin zaměřuje na sólovou tvorbu, ať už pod názvy Ocean Machine, Terria, nebo přímo The Devin Townsend Band či The Devin Townsend Project. 

 

KENSINGTON
18. 2., ROXY, PRAHA

Kensington vystupovali v České republice již několikrát a jejich popularita u nás stále roste. V rodném Holandsku předloni dvakrát vyprodali Ziggo Dome, halu o kapacitě 17 tisíc lidí. Loni se jim to povedlo dokonce třikrát. Na svém kontě mají čtyři studiová alba, včetně toho nového Control, které vyšlo loni v říjnu a v Nizozemsku vystoupalo na číslo jedna. Skvělou pověst si Kensington získali i pro svá živá vystoupení, při kterých odvádí pravidelně stoprocentní výkony.

Témata: koncerty, klubovky, Kensington, Sum 41, Le Funk, DC Breaks, Onyx. HeymoonshakerTrentemøller, Lucky Chops, Alex Clare

zavřít