Zemřel herec a hudebník Norbert Lichý, bylo mu 59 let

Vydáno 19.01.2024 | autor: iREPORT

V devětapadesáti letech zemřel Norbert Lichý. Ačkoliv se proslavil zejména jako herec, velkou část svého života věnoval hudbě a skládání scénické hudby. V mládí působil v několika kapelách a uměl hrát na kytaru, basu a varhany.

 Zemřel herec a hudebník Norbert Lichý, bylo mu 59 let Zemřel herec a hudebník Norbert Lichý, bylo mu 59 let

Informaci o úmrtí Norberta Lichého přineslo ostravské Divadlo Petra Bezruče, ve kterém herec dlouhodobě působil. „S ohledem na rodinu nebudeme zatím okolnosti úmrtí více komentovat,“ uvedla pro ČTK mluvčí divadla Marcela Bednaříková.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Veřejnost si Lichého může pamatovat například z rolí v seriálech Slunečná, Comeback, Dvojka na zabití, Dabing Street, Lajně nebo Ohnivém kuřeti. Od roku 1987 působil ve zmíněném divadle v Ostravě, kde si zahrál Harpagona v Lakomci, Parfena Semjonoviče Rogožina v Idiotovi nebo Duncana v Macbethovi. Za roli Josepha Rotha ve hře Job získal Cenu Thálie.

Ačkoliv Lichého znala veřejnost právě díky jeho rolím, věnoval se také hudbě. Hrával na kytaru, basu i varhany, v mládí působil v několika kapelách a spolupracoval na scénické hudbě, a to například k pohádkám O princezně, která ráčkovala, Královna Koloběžka nebo Jak měl Rumcajs Cipíska, které se hrály v jeho domovském divadle.

red, foto: Divadlo Petra Bezruče v Ostravě
Témata: Norbert Lichý, Divadlo Petra Bezruče v Ostravě, smrt

zavřít