Zemřel Jeremiah Green, bubeníkovi Modest Mouse bylo 45 let

Vydáno 03.01.2023 | autor: redakce

Zemřel jeden ze zakládajících členů Modest Mouse, bubeník Jeremiah Green. V pětačtyřiceti letech podlehl rakovině. Ještě před měsícem přitom koncertoval, než Modest Mouse pozastavili svou činnost kvůli jeho chemoterapii.

Zemřel Jeremiah Green, bubeníkovi Modest Mouse bylo 45 let Zemřel Jeremiah Green, bubeníkovi Modest Mouse bylo 45 let

Jeremiah Green byl jedním ze zakládajících členů Modest Mouse, kteří vznikli v roce 1993. O deset let později kapelu kvůli nervovému zhroucení opustil, následně mu doktoři diagnostikovali bipolární poruchu. Do sestavy se vrátil až v roce 2004 a působil v ní do současnosti. Svou činnost Modest Mouse pozastavili loni v prosinci, kdy oznámili, že Green bojuje s rakovinou.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

„Vypadá to, že léčba se daří a jeho stav se zlepšuje,“ byl optimistický o Vánocích Isaac Brock. V následujícím týdnu však Green svůj boj o život prohrál. Podle slov jeho matky bojoval s rakovinou ve čtvrtém stádiu.

„Přišli jsme o našeho drahého kamaráda Jeremiaha. Ulehl, aby si odpočinul, a pak prostě odešel. Rádi bychom na jeho adresu řekli spoustu krásných slov, ale ještě nenastal ten čas. Uděláme to později,“ oznámila kapela na svých sociálních sítích.

Green se začal učit na bubny v teenagerovském věku, k hudbě ho přivedl jeho učitel. Jeho vzorem byli The Cure, měl však rád také lokální umělce Treepeople a Hammerbox. Profesionálně se hudbě začal muzikant věnovat na střední škole, kdy právě spolu s Isaacem Brockem a Ericem Judym založil Modest Mouse. Působil také ve Vells a Psychic Emperor.

red, foto: IG Modest Mouse
Témata: Jeremiah Green, Modest Mouse, smrt

zavřít