Zemřel rapper King Von, zastřelili ho před nočním klubem

Vydáno 08.11.2020 | autor: Andrea Štipčáková

V šestadvaceti letech zemřel rapper King Von, který ve čtvrtek večer navštívil noční klub v Atlantě. V něm došlo k přestřelce, po které jej v kritickém stavu odvezli do nemocnice, kde zraněním podlehl.

Zemřel rapper King Von, zastřelili ho před nočním klubem Zemřel rapper King Von, zastřelili ho před nočním klubem

K incidentu došlo v klubu Monaco Hookah Lounge v Atlantě v pátek ve tři hodiny ráno. Hádka dvou skupin se zvrhla v bitku na parkovišti, během které jeden z mužů vytáhl zbraň a začal střílet. Vedle King Vona přišli o život další dva muži.

Podle policie byl rapper střelen na začátku bitky, ještě, než policie stihla zareagovat. Do nemocnice ho odvezli soukromým autem. Případem se budou vyšetřovatelé i nadále zabývat.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

O smrti Dayvona Daquana Bennetta, jak znělo rapperovo občanské jméno, informoval na Twitteru DJ Akademiks. „S velkým zármutkem musím potvrdit, že King Von zemřel. Mluvil jsem s jeho manažerem, který naštěstí přežil, ale také ho postřelili a nyní se zotavuje v nemocnici. Potvrdil ale, že Von to nezvládl,“ napsal.

Policie v souvislosti s případem zatkla dva muže. Jedním z nich je Timothy Leeks přezdívaný Lul Tim, který měl na Von Kinga vytáhnout zbraň. Sám rapper údajně ozbrojený nebyl.

V minulosti měl Bennett několikrát problémy se zákonem. V listopadu roku 2012 byl zatčen za nezákonné držení zbraně, o dva roky později zase za střelbu v Chicagu, během které zemřelo několik osob. Naposled ho policie zatkla v květnu 2019 v souvislosti se střelbou v Atlantě.

Von King se dostal do povědomí v roce 2018, kdy vydal na labelu Lila Durka úspěšný singl Crazy Story. V září minulého roku vyšlo jeho debutové album, na kterém Durk ve dvou skladbách hostoval. V žebříčku Billboard 200 vystoupalo na 27. pozici. Velmi dobře si vedly také jeho písně Pressin, Grandson for President či All These N***as, které na Youtube zhlédlo více než 21 milionů lidí.

Text: Andrea Štipčáková
Témata: King Von, střelba, Lil Durk, Lul Tim, Atlanta

zavřít