Zemřel zpěvák S Club 7 Paul Cattermole, bylo mu 46 let

Vydáno 11.04.2023 | autor: iREPORT

V pouhých 46 letech zemřela hvězda kapely S Club 7 Paul Cattermole. Zpěvák zemřel jen několik týdnů poté, co sestava oznámila své comebackové turné. Více podrobností o jeho smrti není známých, údajně však úmrtí muzikanta nedoprovázely žádné podezřelé okolnosti.

Zemřel zpěvák S Club 7 Paul Cattermole, bylo mu 46 let Zemřel zpěvák S Club 7 Paul Cattermole, bylo mu 46 let

Paul Cattermole zemřel 6. dubna ve svém domě v Dorsetu. „Jsme zdevastovaní smrtí našeho bratra Paula. Neexistují slova, která by popsala náš smutek a ztrátu, kterou cítíme. Máme štěstí, že jsme ho mohli mít v našich životech a jsme vděční za vzpomínky, které na něj máme,“ napsali zbylí členové S Club 7 na Twitter. „Bude nám velmi chybět,“ dodali.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Ještě ve středu 5. dubna nic nenasvědčovalo tomu, že by měl Cattermole zdravotní problémy. Paparazzi ho v ten den zachytili na procházce. Podle policie smrti muzikanta nepředcházely žádné podezřelé okolnosti.

S Club 7 byla jednou z největších popových skupin přelomu tisíciletí. Na scéně přitom působila pouhých pět let. Cattermole ji opustil v roce 2002, aby se připojil k metalové kapele Skua. Následně, po pětileté pauze, se vrátil na pódia s Jo O'Mearou a Bradleyem McIntoshem v seskupení S Club 3. V něm vydržel až do jednorázového comebacku S Club 7 v roce 2015. K pětadvacetiletému výročí od svého založení měla kapela letos vyrazit na turné.

Cattermole měl finanční problémy. V roce 2015 oznámil bankrot a začal rozprodávat své vlastnictví včetně sošky z Brit Awards za Nejlepší single roku 2002, který S Club 7 obdrželi za Don't Stop Movin'. V únoru 2018 v rozhovoru s Loose Women přiznal, že má stále velké finanční obtíže a poděkoval produkci, že mu zapůjčila tričko na natáčení.

red, foto: archiv S Club 7
Témata: Paul Cattermole, S Club 7, Skua, pop, metal

zavřít